TÜRKİYE PAVYONUNA 4 MİLYON ZİYARETÇİ

Shanghai EXPO 2010'un en popüler ülke pavyonu haline gelen Türkiye Pavyonu'na Çinliler'in yoğun ilgisi devam ediyor

TURİZMİN SESİ


Türkiye Pavyonu 4 milyonuncu ziyaretçisini ağırladı .8 rakamının değerine ve uğuruna inanan Çinliler, Türkiye Pavyonu'nda farklı sürprizlerle karşılaşıyor. Evlilik tarihi gibi en özel günlerini dahi her yıl, 8 Ağustos (08.08) gününe denk getirmeye çalışan Çinliler arasından bir şanslı, “08.08.2010” tarihinde ziyaret ettiği Türkiye Pavyonu'ndan Türkiye'ye gidiş dönüş uçak bileti ve Türkiye'de 8 günlük tatil kazandı.
Türkiye Pavyonu, ziyaretçi sayısında da 4 milyonu geride bırakarak, Ekim ayı sonuna kadar hedeflediği 7 milyon ziyaretçi hedefini aşacağını ortaya koydu.

Farklı tasarımıyla olduğu kadar kültürel etkinlikleri ve sürprizleri ile de dikkat çeken Türkiye Pavyonu, Çinliler tarafından en çok ziyaret edilen ülke pavyonlarından biri olma özelliğini her geçen gün perçinliyor. 8 Ağustos günü itibariyle 4 milyon ziyaretçi sayısını aşan Türkiye Pavyonu, bu ilgiye karşılık olarak o gün Pavyonu gezen 8 bin 888'inci ziyaretçisine yine şans getirdi.

8 rakamının uğuru
8 rakamı Çinliler tarafından çok değerli ve uğurlu kabul ediliyor. Nedeni ise 8 rakamının Çince'de “ba” sesi ile telaffuz ediliyor olması olarak gösteriliyor. “Ba” sesinin sözel anlamının, “çok kısa bir zamanda olumlu ve büyük ilerlemeler kaydedilmesi” olmasından dolayı bu rakamın Çinliler tarafından çok sevildiğine dikkat çekiliyor.

Bu nedenle 8 Ağustos 2010 (08.08.2010) tarihi itibarı ile 4 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Türkiye Pavyonu'nda, 8 bin 888'inci ve onunla birlikte pavyona giren bir kişiye, Türk Hava Yolları'ndan Türkiye'ye gidiş dönüş uçak bileti ve Aristo Tur'dan 8 günlük Türkiye tatili hediye edildi.

Türkiye Pavyonu'nda ödül ve kahve falı
Uçak bileti ve Türkiye tatili kazanan Ding Nan ve Lui Yu Dong ödüllerini, Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy'un elinden aldı. Büyükelçi Özsoy, Türkiye Pavyonu'na gösterilen bu ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Bizler de pavyonumuzu ziyaret eden dostlarımıza yönelik bu tür sürprizlerimize devam edeceğiz” dedi.
Şaşkınlıklarını ve sevinçlerini gizleyemeyen Nan ve Dong'a ödül töreninin ardından Türkiye Pavyonu'nda yemek ikram edildi. Yemeğin ardından ziyaretçilere Pavyon'da bulunan İstanbul Kafe'de canlı müzik eşliğinde Türk kahvesi ikram edildi. Dileyen ziyaretçiler ise ikramın ardından kahve falına baktırdı.