TÜRKİYE - MISIR’DAN TURİZMDE İŞBİRLİĞİ

Mısır Turizm Bakanı Zoheir Garranah ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, iki ülkenin ortak bir destinasyon çalışması ile uzak pazarlardan turist çekebileceğini söyledi

TURİZMİN SESİ


Günay, Mısır ile vizenin kaldırılması için çalışma yapıldığını da açıkladı. EMITT Fuarı'nın konuk ülkesi olan Mısır'ın Turizm Bakanı Zoheir Garranah ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakan Ertuğrul Günay, turizmde yeni açılım sinyali verdi.tsh İki ülke turizm bakanı ortak destinasyon çalışması ile Japonya gibi uzak pazarlardan turist çekilebileceğini söyledi.

Toplantıda ilk olarak söz alan Mısır Turizm Bakanı Zoheir Garranah 2009 yılında küresel ekonomik kriz nedeniyle turizmin de zor bir süreçten geçtiğini ifade etti. Krizin, tam anlamıyla geride kalmadığını söyleyen Garranah, "Kriz tam olarak bitmedi. 2010'un çok zor bir yıl olacağını düşünüyorum" dedi. Herşeye rağmen 2010 yılından umutlu olduğunu dile getiren Garranah, 2010 Ocak döneminde yüzde 74'lük bir artış yaşadakılarını kaydetti.

Türkiye ve Mısır arasındaki turizmin geliştirilmesi gerektiğini de dile getiren Garranah, Türk yatırımcılardan ülkesi Mısır'a yatırım beklediklerini söyledi. Mısır Turizm Bakanı Garranah'ın ardından soruları yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "2009 yılını krize rağmen olumlu sonuçlarla kapattık. Ziyaretçi sayısında yüzde 3'lük bir artış yaşadık. Gelir bakımından da ciddi bir düşüş yaşamadık Turizmi çeşitlendirerek gelirleri arttırmayı hedefliyoruz" dedi. 2008'de vergi indirimleriyle sektöre destek verdik. Dünyada kriz devam ediyor.tsh Rehavete kapılma zamanı değil. Mısır ve Türkiye sadece Doğu Akdeniz'in değil dünyanın iki önemli turizm ülkesi. Ortak bir destinasyon çalışması özellikle uzak ülkelerden gelenler için örnek olacaktır. Mısır ile vizelerin kaldırılması için çalışma yaptıklarını da dile getiren Günay, iki ülke arasındaki turist akışının da hızlandırılması için bu adımın önemli olduğunu belirtti.