TÜRKİYE HALK DANSLARI YARIŞMASI

Türkiye Halk Dansları Yarışması'nın İstanbul elemeleri 12 Mart'ta Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde yapılacak.

TURİZMİN SESİ
Sabancı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl 19'uncusu düzenlenen Türkiye Halk Dansları Yarışması'nın İstanbul elemeleri 12 Mart'ta Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde yapılacak. Sabancı Vakfı'nın desteği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Halk Dansları Yarışması, bu yıl da görsel bir şölene dönüşecek. Anadolu kültürünün çok renkliliğini gözler önüne seren halk danslarımızdan en güzel örneklerin sergilendiği Türkiye Halk Dansları Yarışması'nın beş merkezde gerçekleşecek Bölge Yarışmaları, 12 Mart'ta Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde yapılacak İstanbul elemeleriyle devam ediyor.

“Türkiye'nin tüm renkleri buraya” sloganıyla tüm Türkiye'den başarılı toplulukları bir araya getiren 19. Türkiye Halk Dansları Yarışması'nda finale kalacak toplulukların belirlendiği ve Gaziantep ayağı geçtiğimiz hafta tamamlanan Bölge Yarışmaları, İstanbul'un ardından, 19-20 Mart'ta Ankara'da, 2-3 Nisan'da Ordu'da ve 16-17 Nisan'da İzmir'de gerçekleştirilecek.

Bölge Yarışmaları'nın ardından yapılacak büyük finalde ise, bölge birincileri “Türkiye'nin en iyi halk dansı ekibi” seçilmek için kıyasıya yarışacak. 17 Mayıs 2011 tarihinde Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek final gecesinde birinci olan topluluk 20.000 TL, ikinci 17.500 TL, üçüncü 15.000 TL, dördüncü 13.000 TL ve beşinci 11.000 TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca, 5 topluluktan her birine 7.500 TL olmak üzere “Bölge Ödülü” ve 20 topluluğun her biri de 2.500 TL olmak üzere "Katılımı Teşvik Katkısı" alacak.

Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin ülkemizde yaygınlaşmasını sağlamak ve geleneksel değerlere sahip çıkmak amacıyla birçok projeye imza atan Sabancı Vakfı, Halk Dansları Yarışması'yla ülkenin kültürel ve folklorik değerlerinin yeni nesillere aktarılmasını hedefliyor. İlk olarak düzenlendiği 1994 yılından bu yana Anadolu kültürünün en güzel örneklerinin sergilendiği ve halk dansları alanında Türkiye'deki en önemli yarışma olarak nitelendirilen Türkiye Halk Dansları Yarışması, ülkemizin çok renkliliğini gözler önüne sererken, bu kültürel zenginliğin gelecek kuşaklara aktarılmasında da önemli bir görev üstleniyor.