TÜRKİYE 30 MİLYON TURİSTİ GÖRÜR

Geçen yıl Yunanistan, ABD ve Çin gerilerken Türkiye'nin ilerlediğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay "Bu yıl rakamlar bizi 30 milyonun eşiğine taşıyacak gibi gözüküyor,'' dedi

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Günay ''Geçen yıl Türkiye'ye gelen turistlerin sayısı 26 milyondan 27 milyona çıktı. İspanya, İtalya, Yunanistan, ABD ve Çin hepsi bir önceki yıla göre gerilerken Türkiye ilerledi.

Bu yıl rakamlar bizi 30 milyonun eşiğine taşıyacak gibi gözüküyor,'' dedi. Turizmdeki gelişmelere de işaret eden Günay, Türkiye'nin dünyanın önemli turizm ülkelerinden biri haline geldiğini söyledi.

Geçen yıl dünyanın önde gelen 10 turizm ülkesinin dokuzunun yılı eksiyle kapatırken bir tek Türkiye'de turist sayısında artış olduğunu ifade eden Günay, şöyle konuştu: ''Bize gelenlerin büyük bir kısmı, 27 milyonun üçte biri Antalya'ya deniz kıyısına geliyor.

Halbuki Türkiye'nin içinde sivil mimarlık örnekleri var, tarihi kalıntılar var, ören yerleri var, inanılmaz bir damak tadı var, mutfak zenginliği var, folklorik özellikleri var, doğası var. Tüm bunları da Türkiye turizminin içine, sunum zenginliğinin içine katmaya çalışacağız.''