TÜRK MUTFAĞINI DÜNYAYA TANITACAK

Öztiyakiler'in Antalya Bölge Bayii PMG Proje Mutfak Gastronomi birlikte bir basın toplantısı düzenledi

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-ANTALYA


Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışmasını düzenleyen Şefler Birliği, endüstriyel mutfak ve otel ekipmanları sektörünün lider kuruluşu Öztiyakiler'in Antalya Bölge Bayii PMG Proje Mutfak Gastronomi birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında bundan sonra aşçılık mesleğinin geliştirilmesi ve Türk mutfağının dünyaya tanıtımı konusunda birlikte hareket edilmesi sonucu çıkarken, taraflar bundan sonra uluslararası organizasyonlarda da birçok başarıya imza atacaklarını ifade ettiler. Basın toplantısına PMG ( Proje Mutfak Gastronomi ) Kurucu Müdürü Kaan Özkan, Şefler Birliği Başkanı Fahir Telli, Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Öğrt. Gör. Kenan Yüce, çok sayıda turizm yöneticisi, birçok aşçı ve eğitim alan aşçı adayları da katıldı. Toplantı sonrasında Öztiryakilerin yeni ürünü akıllı fırın “White Efficiency Rational Fırın” da konuklara tanıtılırken, bu fırında hazırlanan yemeklerde katılan konuklara ikram edildi.

Aşçılık mesleğini ve mutfak sanatlarını geliştirmek misyonu ile kurulan ve 4 yıldır Türkiye'nin en önemli aşçılık yarışması Uluslararası Altın Kep Yarışmasını düzenleyen Antalya Mutfak Şefleri Birliği Derneği ve endüstriyel mutfak sektörünün lider markası Öztirtkaliler'in Antalya Bölge Bayii PMG, 2012 yılı itibariyle sektörde ilk olacak bazı projeler hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladılar.

2013 yılında Antalya Gastronomi Festivali düzenlenecek.
Şefler Birliği Başklanı Fahir Telli yaptığı açıklamasında, ülkemize gelen turist niteliği ve niceliğini arttırmak, Türk Mutfağını dünyaya tanıtmak ve Türkiye'nin ve dünyanın en üst düzey sektör çalışanlarını bir araya getirerek, Antalya için bir değer yaratmak amacıyla 2013 yılında ilki düzenlenecek ve geleneksel hale getirilecek bir Antalya Gastronomi Festivalini hayata geçireceklerini söyledi. Telli, Şefler Birliğinin Altın Kep'i her yıl daha da geliştirerek kazandığı organizasyon deneyimi ile PMG Proje Mutfak Gastronominin ve Öztiryakiler sektörel iş gücü sayesinde Türkiye'nin her bir coğrafi bölgesinden katılımcılar ile Anadolu Mutfağının tüm lezzetlerinin bir arada sergileneceği bir festival düzenleyeceklerini belirtti.

Kaan Özkan, “ Her türlü desteğe hazırız”
PMG'nin kurucusu Kaan Özkan ise toplantında yaptığı konuşmasında, mutfak şefleri ile çok iyi bir iş birlikteliği yaptıklarına dikkat çekerek, , Mutfak Şefleri Birliği tarafında düzenlenen “ Uluslararası Altın Kep Yarışması” na özümüzdeki, yıldan itibaren PMG'nin organizasyon ortağı ve Öztiryakiler'in de mutfak sponsoru olarak iştirak edeceğini söyledi. Özkan, “ Türkiye'nin en önemli aşçılarının emekleri ile bugüne kadar taşınan ve sektörde kendine çok saygın bir yer edinen yarışma; PMG ve Öztiryakiler'in desteği ile birlikte Türk Mutfağının gelişmesine ve yeni nesillere aktarılmasına büyük katkılar sağlayacak ve uzun yıllar var olmaya devam edecektir” dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş tarifler kayıt altına alınacak
PMG-Öztiryakiler ve Şefler Birliği, Nisan ayından itibaren PMG bünyesinde mutfak atölyesinde Şefler Birliği üyelerinin ar-ge çalışmalarına başlamalarıyla birlikte hayat geçecek “ Türk Mutfağının unutulmaya yüz tutmuş tariflerinin kayıt altın alınması ve çalışmaların birden fazla dile çevrilerek Türk Mutfağı üzerinde uluslararası bir referans kaynağı olarak göstermeyi planlıyor.