TURİZMİN SESİ-HANDE KURT
Daha yeni gelişmekte olan Federal Almanya'da iş gücünü karşılayabilmek için, Almanya ile Türkiye arasında 1961 senesinde İş Göçü Anlaşması imzalanmıştı. Bugün artık üç milyona yakın Türkiye kökenli insan Federal Almanya'da yaşamakta. İşçilerden göçmenler, başta Almanlara yabancı geldi ve sonra en güvenilen insanlar oldular. Göç Anlaşması'nın 50.yıl dönümü nedeniyle göç ve uyum konularının odak noktasını oluşturan, ama her iki ülkeye farklı bakış açılarının da dikkate alındığı konular Kestnergesellschaft 'ta sergileniyor.
Kestnergesellschaft 'Türkiye Projesi' çerçevesinde 1931 senesinde gazeteci Karl Meyer' in 'Von Istanbul nach Mersin / İstanbul' dan Mersin'e' isimli seyahat röpotajında 28 fotoğrafta gelenekleriyle modern zamanlar arasında seyreden Türkiye halkının yaşamından anlar gösteriyor. Buna paralel olarak Türkiye kökenli vatandaşların Almanya'ya ilk geldikleri zamanlarda çektikleri fotoğrafları, edindikleri izlenimleri göstermeleri istenilen fotoğrafların da bulunduğu interaktif proje de yapılmakta. 60lı, 70'li veya 90'lı senelerde çekilmiş fotoğraflar Kestnergesellschaft' ta yan yana eklenerek, büyük bir pano oluşturulacak.
Bunların yanı sıra gençlerle fotoğraf çalışmaları yapılacak ve 5, 6 ve 7 Haziran 2011 tarihlerinde yapılacak tartışmalarla çeşitli konular işlenecek. Almanya' daki ilk senelerinizde çektiğiniz fotoğrafları mutlaka Kestnergesellschaft'a getirin. Katılım ücretsizdir. Bu projeye mutlaka katılın! Fotoğraflarınızın asıllarını tarayıp, basmasını yapmaya seve seve hazırlar. Email : tuerkei@kestnergesellschaft.de