TURİZMİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“Türkiye'de Rus Turizmi'ni Geliştirme Projesi” kapsamında atılacak projenin ikinci adım olarak düşünülen “Eğitim Turizmi'ni Geliştirme Projesi” için ilk adımlar atıldı

TURİZMİN SESİ


Antalya Turizm Akademisi Derneği, Türk turizmi içerisinde her yıl giderek artan Rus turizmini mevcut standartları kullanarak, araştırmalar, eğitimler ve etkinlikler düzenleyerek geliştirilmesi ve hizmet standardı oluşturulmasının turizm eğitimi ile gerçekleştirilmesi hedefiyle Rus turizmine yönelik hayata geçirilen dev proje çalışmalarına hızla devam ediyor.

“Türkiye'de Rus Turizmi'ni Geliştirme Projesi” kapsamında atılacak projenin ikinci adım olarak düşünülen “Eğitim Turizmi'ni Geliştirme Projesi” için ilk adımlar atıldı. Proje kapsamında tur operatörleri ve seyahat acenteleri ile ilk görüşmeler başlanırken, proje taraflı tarafsız herkesten büyük destek görüyor. Rus Turizmini Geliştirme Projesi kapsamında Türk Turizmi'nin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması amacıyla başlatılan “Eğitim Turizmi Geliştirme Projesi”; Türk Turizmi'ne katkı ve gelişim sağlamak amacıyla yurt dışından tatil amaçlı gelecek olan kişilere turizm eğitiminin tatil ile birlikte sunulması ve aynı zamanda Türk turizminin gelişmişlik düzeyinin eğitim almak isteyenler aracılığı ile Türkiye'yi dünyaya tanıtarak göstermek amacıyla başlatılmıştır.

Ayrıca projede hedefin sezonluk hedeflere sahip Türk turizminde ürün çeşitlendirmesi yapılması ve turizmin 12 aya yayılmasını sağlarken tatil, sağlık, kültür, din, kitle, eğlence ve spor turizmi gibi alanlarda hizmet sağlayabilen Türk Turizm İşletmecileri'ne ve tesislerine bir turizm olanağı daha yaratma isteğinin olması dikkat çekmektedir. Bununla beraber Türk Turizm'ine nitelikli personel kazandırılması, isteyen katılımcılarına uzun süreli turizm eğitimi imkânları sağlanması ve elde edilecek bilgiler ile “Türkiye Turizm Eğitim Merkezi Oluyor” isimli proje daha yaratılması bu kapsamda amaçlanmaktadır.

Dernek Başkanı Zafer Bikkenoğlu dernek olarak çok büyük bir proje ile birlikte Türk Turizmine hizmet vermeye hazırlandıklarını belirtirken “Eğitim ve araştırma kapsamlı bir proje olan “Türkiye'de Rus Turizmini Geliştirme Projesi” uzun soluklu bir proje olarak hedeflenmektedir. Şu anda adım adım ilerlemekteyiz. Geleceğe yatırım olarak gördüğümüz eğitim kapsamında turizm alanında eğitim alacak öğrenciler ile birlikte Türk turizmini geliştirmeye çalışıyoruz.” dedi.