TURİZME KDV ŞOKU

Devletimiz bizlere 2008 yılında % 10 luk bir KDV indirimi sağlayarak deyim yerindeyse bir parmak balı ağzımıza çalmıştı

TURİZMİN SESİ-HÜSEYİN HAKKI KAHVECİ
Ekonomik krizin başladığı aylarda değerli turizm lobicileri ulusal basına toplu fotoğraf eşliğinde bir beyanat vererek “Turizm de Kriz yok” kelimesini maazallah telaffuz ettiler…Kafaları gömdüğümüz kumdan son % 10 luk düzenlemeyle çıkartmaya başladık.Ama iş işten çoktan geçti….

Turizmin sektör olduğunu Ankara ya anlatamamanın sıkıntısını üst kadro olarak yaşarken bu ekonomik kriz döngüsünde alt kadroların aldığı asgari ücrete yakında % 10 luk KDV artışı tam da sezon bitimine yaklaşmışken domino etkisi yaratarak gerçekten acı verdi…

Biz bu % 10 un altından nasıl kalkarız ? En kolay yoldan biliyorum ki herkesin yapacak olduğu sezon zamları maalesef askıya alındı. Mümkünse yatırıyor olduğu sosyal güvenlik primini yatırmaktan vazgeçecek,hatta ve hatta yolcuya hizmette aksamalara sebebiyet verecek,devletin istihdama destek vermek için verdiği asgari geçim indirimleri ödenmeyecek,ucuz ürün kullanıp cebimizden çıkacak olan % 10 fazla parayı finanse etmeye çalışacağız..

Her şeyin sonunda gelecek olan sezon sonunda borç dağlarına eklenmiş % 10 fazla borç stokundan başka ne bulacağız.

Ne ummuştuk 2009 için ; Her şey dahil bizim en büyük avantajımız..
Ne ummuştuk 2009 için ; Fiyat avantajımız var..
Ne ummuştuk 2009 için ; Krizi Fırsata çevireceğiz…

Ne bulduk 2009 da ; Düşük Profilli yolcu ;
Ne bulduk 2009 da ; Yolcu sayısı düşen sektör ;
Ne bulduk 2009 da ; Fiyatların tutmadığı kırtasiye olmuş kontratlar…

VE NE BULDUK 2009 DA ???? % 10 LUK DAYANILMAZ BİR KDV ZAMMI ;

Fiyatların düşük seyrettiği sezonda sağ olsun devletimiz % 10 fiyatlara zam yaptı.Ama kim ödeyecek ki ?? Tabi olarak biz ödeyeceğiz.Yabancıya ne ,Yerliye ne !!!!!!!!!!!! Geçmiş olsun bize…

Başka sektörler ne buldular…Ötv indirimi verilen otomotiv sektörü..Demek ki Otomotivciler turizmciden daha güçlü lobiyi daha az gelir yaratarak elde ettiler..Peki ya bizler ? Havanda su dövmeye devam..