TURİZMCİLERE ÖZEL CRM ÇÖZÜMÜ

Abilgi'nin geliştirdiği CRM çözümü ile Turizmciler dünya pazarına yön verecek

TURİZMİN SESİ


Türkiye'nin bacasız sanayisi turizm sektörünün, dünya turizm liginde ilk 5'e yükselmesi ve yerli turizm firmalarının rekabet edilebilir şartlarda hareket edebilmesi amacıyla, Abilgi şirketi tarafından, turizmcilere özel CRM çözümü geliştirildiAbilgi CRM çözümü ile artık, otel misafirleriniz ile ilgili her türlü bilgiye ve otelinizin o anki durumuna, internetin olduğu her yerden ulaşıyorsunuz. Otelinizde bir kez konaklayan bir misafiriniz, ikinci kez geldiğinde, nelerden hoşlandığıyla ilgili tüm datalar ekranda gözüktüğü için misafirler daha talep etmeden kişiye özel hizmet sunuyorsunuz.

Diğer bir değişle, otel konuğunuz ile ilgili, 'hangi gazeteyi okuduğu, içecek olarak tercihi, kahvaltısını nasıl aldığı' vs gibi birçok konuda disipline edilmiş bilginin rapor olarak sistemde yer alması sayesinde; verdiğiniz hizmeti farklı bir noktaya taşıyarak, yüz binleri bulan müşteri portföyünüzdeki her bir kişiye, özel hale getiriyorsunuz.

Sektöründe lider firmalar arasında yer almak isteyen firmaların, hedeflerine ancak bilgi teknolojilerini kullanarak ulaşacağını kaydeden Abilgi Bilişim Sistemleri Genel Müdürü Sedat İncekara, “Sadece, turizm sektörü için değil, tüm sektörler için rekabet, artık ürün kalitesiyle değil, hizmet kalitesiyle belirleniyor. Zira, hizmet sektörü olan turizm sektörünün, daima en iyi hizmeti verebilmesi için de, bilgi teknolojilerinden yararlanma konusu; olmazsa, olmazı oluşturuyor” dedi.

TURİZM SEKTÖRÜNÜN % 85'İ, BİLİŞİM VE CRM'İ ETKİN KULLANMIYOR
Türk turizm sektörünün yüzde 85'inin, bilişim ve CRM'i doğru ve etkin olarak kullanmadığını anlatan Sedat İncekara, “CRM, özellikle turizm gibi hizmet ağırlıklı sektörlerde ciddi önem kazanıyor. Müşteri portföyü hakkında, ciddi data bulunan bir işletme, müşterisiyle ilgili sahip olduğu bilgiye paralel olarak, hizmetini de kişiye özel hale getiriyor. Bu da, doğal olarak müşteri bağımlılığını arttırıyor. Maalesef halen insanlar işlerini kuruyor, fakat günümüz bilgi çağında, işlerini bilişimin sağlayacağı fırsatlarla yönetmiyor.

Oysa, teknolojinin her geçen gün değiştiği günümüzde, bugünün teknolojini yakalamayan işletmeler, ne yazık ki, rakipleri karşısında her geçen gün güç kaybediyor. Bu nedenle, 'rekabette ben de varım diyen işletmelerin' dünyadaki gelişmeleri ve değişimleri yakından takip etmesinin yanı sıra, işletmesine uygulaması gerekiyor” diye konuştu.
Değişen ve gelişen dünyada, 'zihinsel dönüşüm'ün firmalar için olmazsa olmazlar arasında yer aldığını, büyümenin ve rekabetin temelini oluşturduğunu belirten Sedat İncekara, babadan kalma yöntemlerle firmaların yönetilemeyeceğini ve günümüzde işletmelerin tüm iş süreçlerini online ortama aktararak, bilgi teknolojileri ve çeşitli yazılımların sunduğu fırsatlarla yönetmesi gerektiğini söyledi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE FARK YARATAN OTELLER, DOLULUKLARINI ARTTIRACAK
Sedat İncekara, turizme özel CRM çözümünün çalışması hakkında konuşmasını şöyle sürdürdü: “Oteller, aldığı bilgileri, veri merkezinde bizim belirlediğimiz bir adrese gönderiyor. Bu adreste, ayrıca yazdığımız yazılım programı; gelen verilerin hepsini toplayıp, düzenliyor ve internette sürekli bir rapor halinde yayınlıyor. Böylece, otelin patronu veya yöneticisi; otelin dışında olduğunda da, 'o an itibariyle; kaç odanın dolu olduğunu, ne kadar ciro yapıldığını, hangi ülkelerden konuk ağırladığını, misafirlerin beklenti ve tercihlerini', özetle, iş ile ilgili her türlü bilgiyi, cep telefonu başta olmak üzere, internetin olduğu her yerden izleyebiliyor. Sahip olduğu veri sayesinde, elindeki kaynakları en iyi şekilde yöneten yöneticiler de, aynı zamanda bu veriler ışığında, ek personel ihtiyacı, farklı departmanlara satın alma süreci gibi diğer konuları, daha kolay yönetebiliyor. İşini etkin yöneten, müşteri memnuniyetinde fark yaratan oteller de, doğal olarak, doluluklarını arttırıyor”

ABİLGİ CRM ÇÖZÜMÜYLE, OTEL PROGRAMINIZI, WEB'TEN YÖNETİYORSUNUZ
Abilgi CRM çözümü sayesinde, otel dışında da, otel ile ilgili her türlü bilgiye ulaşıldığını kaydeden Sedat İncekara, “CRM programımız sayesinde, istenilen her yerde web üzerinden otel verilerine ulaşılabiliyor. Bu sistemi kurmanın, ciddi bir maliyeti de bulunmuyor. CRM programımız; disipline edilmiş verileri, rapor halinde sunmasının yanı sıra, müşteri memnuniyeti ölçe konusunda da sistemler üretiyor. Sonrasında, müşterinin rezervasyon yapması ve bu rezervasyon bedeli için gerekli ödemenin, internet üzerinden post sistemler ile yapılmasını da yönetiyor.

 Konuyla ilgili, www.abilgi.com  adresinden detaylı bilgi alınabilir” şeklinde konuştu. Konusunda uzman ve deneyimli yazılım kadrosuyla, müşterilere özel çözüm ürettiklerini de ifade eden Sedat İncekara, böylece işletmelerin elindeki doğru veriler paralelinde, işletmesini anlık olarak daha etkin ve verimli yönetirken, diğer yandan maliyetlerini düşürmenin yanı sıra, müşteri memnuniyetiyle fark yaratarak, rakiplerinden her zaman bir adım önde olacağını sözlerine ekledi.