TURİZMCİLER FAHRİ TURİZM ELÇİLERİ

Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, “Dünya genelindeki tüm meslektaşlarımın, 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nü kutlarım”

TURİZMİN SESİ


Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, “Biz turizmciler, fahri barış elçileri olarak, dünya barışına katkı sağlıyoruz” Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, '27 Eylül Dünya Turizm Günü' nedeniyle, tüm dünya turizmcilerine bir kutlama mesajı yayınladı... Turizmde dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olan Skal International'ın, 90 ülkedeki 22 bine yakın Skal üyesine giden kutlama mesajında; turizmin kültürleri buluşturarak, dünya ekonomisine ve dünya barışına büyük katma değer sağladığı ifade edildi.

Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, yayınladığı mesajında şunları söyledi: “Seyahat ve turizm, dünyadaki tek endüstridir ki, ekonomik boyutu ve yeni iş imkanları sağlamasının ötesinde, çok ulvi bir görevi vardır. O da, dünya kültürlerini ve zenginliklerini biraraya getirerek, yanlış algılamaların ve ön yargıların önüne geçilmesiyle, insanları ve toplumları birbirine yakınlaştırmasıdır. Biz turizmciler, fahri barış elçileri olarak, kültürler arasında kurduğumuz dostluk köprüleri ile dünya barışına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Bu yıl, “Dünya Turizm Örgütü” tarafından ilan edilen dünya turizm günü temasının, “Kültürlerin Farklılıklarının Kutlanması”olduğunu anlatan Hülya Aslantaş, aynı zamanda, Skal International'ın bu yılki temasının da “Kültürlerin Buluşması” olduğunu belirtti. Kültürlerin birbirini tanıyarak, yakınlaşması ve buluşması kavramının önemini, katıldığı her toplantıda gündeme getiren Hülya Aslantaş, yayınladığı mesajında şunları kaydetti:
“Kültürlerin Buluşması olarak seçtiğim temam ile Skal üyelerimize; dünya turizm sektörünün temsilcileri olan bizlerin, seyahat programlarımıza, birbirimizin kültürlerini tanıtacak daha çok unsuru eklediğimizde, ülkeler arasındaki anlayış ve hoşgörünün gelişeceğini ve böylece, dünyanın çok ihtiyacı olan barışın ve dostluğun yerleşmesinde, biz turizmcilerin birer 'barış elçileri' olarak rolümüzün olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Dünya turizminin bugünlere gelmesinde, dünyanın ilk ve en büyük sivil toplum örgütü olan Skal International'in üyelerinin büyük rolü olduğunu ifade eden Hülya Aslantaş, aynı zamanda, Skal International olarak, 'turizmde kalite, turizm ve çevre, sürdürülebilir turizm' gibi önemli konular üzerinde çalışma yaparak, dünya turizminin geleceğine yön verdiklerini açıkladı.

70. SKAL DÜNYA KONGRESİ'DE DAVET
Yayınladığı kutlama mesajının sonunda, Hülya Aslantaş, bu yılki “Kültürlerin Farklılıklarının Kutlanması” teması çerçevesinde, 1 ile 6 Kasım 2009 tarihleri arasında, Budapeşte'de yapılacak olan 70. Skal International Dünya Kongresi'ne, dünya genelindeki tüm Skal üyelerini “Farklılıklarımızı birlikte yaşamaya ve kutlamaya” bir kez daha davet etti.