TURİZM SEKTÖRÜ YARIŞACAK

Turizm sektörü yarışacak, en başarılı yatırımlar ödüllendirilecek

TURİZMİN SESİ
Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez : İki odalı bir pansiyondan, beş yıldızlı dev bir tesise kadar, turizm alanında gerçekleşecek her türlü yatırımın arkasında olmaya devam edeceğiz.
Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz “Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları” Yarışması ile hem yatırımları teşvik etmek, hem de sektöre katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Eurobank Tekfen, tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması 2011” başladı. Türk Turizm sektöründe yatırımları teşvik etmek ve sektöre katkı sağlamak hedefi ile organize edilen araştırmada, turizm sektörü kapsamında yer alan ve Türkiye'nin en başarılı yatırımlarını gerçekleştiren kurum ve kuruluşlar ödüllendiriliyor.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen yarışmada “Büyük Turizm Yatırımları” kategorisinde birincilik ödülü Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'nın olmuştu. Türkiye'de gerçekleşen en başarılı ve büyük turizm yatırımı ile, turizm sektöründe 10 farklı kategoride öne çıkan başarılı turizm girişimlerinin belirleneceği araştırma sonucunda, ödül alan firmalar, Haziran ayında düzenlenecek bir tören ile açıklanacak.

Araştırma kapsamında, en büyük turizm yatırımı ve 10 farklı kategoride, aday olmak, aday göstermek ve oy kullanmak için, 1 Mart- 15 Nisan 2011 tarihleri arasında, www.turizimyatirimlari.com adresindeki, araştırma sayfasına girmek yeterli olacak. İki aylık başvuru süresi sonunda, Mayıs ayı içinde aday olan ve aday gösterilen yatırımlar, turizm meslek kuruluşları, turizm ve yatırımcı dernekleri, araştırma firmaları, sektör temsilcileri ve turizm yazarlarından oluşan büyük jürinin değerlendirmesine sunulacak.

Araştırma kategorileri: Büyük Turizm Yatırımları Ödülü, 5 Yıldızlı Oteller, Kent Otelleri, Kongre Otelleri, Butik Oteller, Marina İşletmeleri, Sağlık Turizmi İşletmeleri (SPA), Kültür Turizmi İşletmeleri, Doğa Turizmi İşletmeleri ve Spor Turizmi İşletmelerinden oluşacak.

Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez: İki odalı bir pansiyondan, beş yıldızlı dev bir tesise kadar, turizm alanında gerçekleşecek her türlü yatırımın arkasında olmaya devam edeceğiz.
Türkiye ekonomisinin en önemli can damarlarından birinin Turizm sektörü olduğunu söyleyen Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez, Eurobank Tekfen olarak, iki odalı küçük bir pansiyondan beş yıldızlı bir otele kadar, turizm alanında gerçekleşecek her türlü yatırımın arkasında olmaya devam edeceklerini belirtti. Mehmet Sönmez sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Yarışması” ile birlikte, bu alanda gerçekleşen yatırımların kamuoyu ile paylaşılmasının yatırım yapan firmaların motivasyonu açısından, güzel bir fırsat olacağına inanıyoruz.” Müşteri odaklı yaklaşımla, müşterisini dinleyen, ihtiyaçlarını anlayan ve bu ihtiyaca yönelik ürün ve hizmet sunan Eurobank Tekfen, turizm sektörünün verimlilik sorunlarının giderilmesi ve sektörde yer alan küçük işletmelerin kurumsal yapılarını güçlendirmelerine yönelik stratejiler ile sektöre, ciddi bir katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Mehmet Sönmez: “Eurobank Tekfen olarak özellikle sektör bazında ürün ve hizmet paketlerimiz ile KOBİ'lere verdiğimiz desteğe devam edeceğiz. Turizm Paketi bu konudaki ilk örneklerimizden biri. Bankamızın Ticari ve Kurumsal işkolları olarak büyük turizm yatırımlarını desteklerken, bir taraftan da turizm sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmeler için de hazırlanan turizm paketi ile hizmet veriyoruz.” dedi.