Turizm Sektörü İçin Tasarruf Dönemi

Eczacıbaşı Profesyonel sponsorluğunda gerçekleşen Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği toplantısında turizm sektörü değerlendirildi

TURİZMİN SESİ

Eczacıbaşı Profesyonel’in ana sponsorluğunda gerçekleşen, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’nin (POYD)  geleneksel toplantısı Eczacıbaşı Profesyonel Satış Pazarlama Direktörü Melike Koçoğlu ve POYD Başkanı Ali Kızıldağ’ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda turizm sektörü ve sektördeki kriz değerlendirildi.Katılımın yoğun olduğu toplantı Rixos Premium Belek’te yapıldı.Eczacıbaşı Profesyonel’in katkıları ile düzenlenen toplantının bu ayki konuk konuşmacısı ise Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Soli Özel oldu.  Soli Özel, “Rusya’nın hamlesi, Avrupa’nın krizi, Almanya’nın yükselişi” başlığını taşıyan bir konuşma gerçekleştirdi. 

Toplantıda konuşan POYD Başkanı Ali Kızıldağ, turizmde bu yıl yaşanan kriz kadar ciddi bir krizin daha önce yaşanmadığını ancak zamanla mutlaka atlatacağını belirtti. Kızıldağ konuşmasında; “Artık farklı boyutlara gidiyoruz. Bu kriz ortamında turizm çalışanları ivedi harcamaları dışında harcama yapmamalı, borçlanmamalı, kredi kartlarına yüklenmemeli, kredi ile borçlanmamalıdır. Turizmde her şey daha kötüye gidiyor. Turizm çalışanları da finansal gelişmeleri yakından takip etmelidir. Turizm yatırımcıları, çalışanlarını sürdürülebilirlik anlamında desteklemeleri gerekir. Turizm yatırımcısı turizm yatırımlarının ayakta kalması için farklı alanlardaki yatırımlarından destek vermesi gerekir” dedi.