Turizm öğrencileri sektör yöneticisi ve GATOB Başkanı Hüseyin ASLAN ile buluştu

Mezopotamya Turizm Meslek Lisesi öğrencileri GATOB Başkanı Hüseyin ASLAN'ın turizm deneyimlerini dinledi

TURİZMİN SESİ


BATMAN- Geleceğin Otel Müdürlerini, Aşçılarını ve Servis elemanlarını yetiştiren Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Coşkun, Müdür Yardımcısı Remzi Aytimur’un destekleriyle, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Real Konak Hotel Genel Müdürü ve Koordinatörü Hüseyin Aslan, Konferans Salonunda sektör buluşmasını gerçekleştirdi.

Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Real Konak Hotel Genel Müdürü ve Koordinatörü aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler İşletmeciler Birliği (GATOB) Kurucu Başkanı olan Hüseyin ASLAN katıldı. Hüseyin ASLAN tarafından yapılan sunum, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. 

Hüseyin ASLAN, kendinden ve deneyimlerinden bahsederken, “Bende içinizden biriyim. Batman ili, Gercüş ilçesi, Ulaş Köyü’nün 35 yıllık muhtarı olan Babam Ahmet Aslan’ın ve ev hanımı olan bir annenin 10 çocuğunun en sonuncusuyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Nusaybin Yatılı Bölge Okulu’nda okudum. Kocaeli Üniversitesi Turizm ve Otelcilik, Galatasaray Üniversitesi Satış ve Pazarlama, Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan Kaynakları, Anadolu Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği, Batman Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Lisans ve Medipol Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans yaptım. Bir belboy olarak başladığım turizm sektöründe şu anda Real Konak Hotel’in Genel Müdürü ve Genel Koordinatörüyüm. 

Yani zirveye ulaşmak zorlu bir yol olsa bile ben hedefime ulaştım sizde hedefinizi belirleyin” dedi. Konuşması esnasında cebinden 50 TL çıkaran ve elini havaya kaldırarak, “Bu paraya kim sahip olmak ister?” dedi. Salonda kısa sürede sessizlik ve birbirlerine bakışan gençlerden, bir genç elini kaldırarak “Ben” dedi. Hüseyin ASLAN, elini kaldıran genci yanına çağırarak, kutladı ve bu arkadaşınız cesaretli bir girişimci kutluyorum diyerek 50 TL’yi gence takdim etti. 

Konuşmasına kendisinden bahsederek devam eden Hüseyin ASLAN, “10 Yıllık turizm geçmişim var. 3 yıl alt kademelerde çalıştım ve son 7 yıl da üst düzey yönetici olarak çalışıyorum. Antalya ve Marmaris Bölgeleri’nde çalıştım. Özelikle Antalya mutfağında yetişmiş biri olarak şu an Batman’dayım. Ben içinizden biri olarak, Türkiye turizm elçisi olduğumdan dolayı bilgi ve birikimimi Batman turizmi için kullanmaktayım. Güneydoğu’da Sosyal Sorumluluk Projeleri’ne çok önem veriyorum ve kendimde projeler yürütüyorum.”

“Sizler Batman’da bulunan öğrenciler olarak Real Konak Hotel’ de konakladınız mı?” diye sordu. Öğrencilerden hayır cevabını alan Hüseyin ASLAN, “Size okulunuzdan bir soru soracağım. Doğru veya yakın cevap veren 2 kişiye Real Konak Hotel’ de konaklama hediye edeceğim” dedi. Sorusunu yöneltti: “Okulunuzda kaç öğretmeniniz var?” Bu soruya karşılık veren iki kişi  36 ve 32 kişi diye cevapladı. Öğretmen sayısı cevabı ile 12’nci Yiyecek Sınıfı öğrencisi Merve Kaya, 11’nci Konaklama Seyahat Sınıfı öğrencisi Kerem Geyik oda kahvaltı konaklama kazandılar. 
Hüseyin ASLAN’a “Mezun olduktan sonra bizlere iş olanağı sağlar mısınız?” diye soru yöneltildi. 

Hüseyin ASLAN ise, “Ben her zaman okuyan, eğitimini tamamlayan ve sonrasında iş olanağı isteyen herkese şahsım ve Derneğimiz GATOB adına her zaman yardımcı olur ve desteklerim” cevabını verdi. Bir başka öğrenci ise, “Benim bir projem var, bana destek olur musunuz?” diye sordu. Projeyi soran Hüseyin ASLAN’a, “Doğu ile Batı arasında öğrenci dostluğu kurmak” dedi.  Sonrasında “15 öğrenci Batıda büyükşehirlerde bir okul ile kardeş okul olacağız. Bizler otobüsle onların evine gidip, onların yaşamlarını görüp, sonra bizde evlerimizde ağırlayıp, doğu kültürünü aşılayacağız. Otobüs ile gelirken 15 öğrenci koltuklarda ikili olarak evlerinde konakladığı kişiyle seyahat ederek, dostluk kuracak. Bu projeyi yazdık, hazırladık sizin uygun olduğunuz zaman diliminde ziyaret ederek teslim edeceğiz” dedi. 

Hüseyin ASLAN, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin sorularına cevaplar verdi.  Konferans Salonunda 2 saate yakın sürede gerçekleşen konferans toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.