TURİZM ÇALIŞTAYI’NDA TANITIMA VURGU

Malatya'nın kültür ve turizmde mevcut durumunu ortaya koyup, yürütülen projeleri ele almak amacıyla 29-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Turizm Çalıştayı'nda en çok ilin turizminin tanıtılıp pazarlanması gerektiğini vurgu yapıldı

TURİZMİN SESİ
Malatya Turizm Çalıştayı sonuç raporunda geliştirilmesi gereken dört konu şöyle vurgulandı:
1- Malatya ilinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılamaması,
2- Malatya'da Turizm Örgütlenmesinin olmayışı
3- Yerel Halkın Turizmi Sahiplenmemesi
4- Malatya turizminin tanıtım ve pazarlama eksikliği....

Fırat Kalkınma Ajansı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çalıştay'a, Malatya Valisi Doç. Dr. M. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Gazeteci-Yazar Vahap Munyar, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) Başkanı Kerem Köfteoğlu, Atlas Dergisi Yayın Editörü Doç. Dr.Yıldırım Güngör, Turizm Yatırımcıları Derneği Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Tavit Köletavitoğlu'nun da aralarında bulunduğu 118 kişi katıldı.

Katılımcılar Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde yürütülen sokak sağlıklaştırma, restorasyon, restitüsyon ve arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Çalıştay'ın paneller bölümünde, turizmin ülkelerin ve bölgelerin kalkınmasında önemli bir kaldıraç etkisi yaratabileceği vurgulanarak, Malatya'nın da bu etkiden azami düzeyde faydalanabilmesi için öneriler sunuldu.

Turizm örgütlenmesi konusundaki eksikliklere dikkat çekilen panellerde özetle şu görüşler öne çıktı: “Bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının sayı ve kapasitelerinin artması gerekiyor. Malatya'nın turizm alanındaki imajının güçlendirilmesi için ulusal ve uluslararası pazarda yapılacak tanıtım etkinlikleri ile kente çekilen turist sayısını arttırır.