TUI İLE ALMAN ŞAMPİYONLAR TÜRKİYE’DE

TUI Son olimpiyat oyunlarında ve Avrupa şampiyonasında madalya kazanan 66 Alman sporcunu Türkiye'ye getirdi.

TURİZMİN SESİ


Alman sporcular, yakınları ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, uzun yıllardır Türkiye'ye en çok turisti getiren TUI'nin sponsorluğunda, Robinson Tatil Köylerinin katkıları ile özel uçaklar ile Dalaman Havalimanı'na geldi. Alman grubu havalimanında Muğla Vali Yardımcıları Recep Yüksel ve Mestan Yayman, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Hüseyin Baraner ve çok sayıda turizmci karşıladı

Recep Yüksel, Alman milli takımlarında yer alan, başarı gösteren sporcu ve ailelerini Ortaca'nın Sarıgerme köyünde ağırlayacaklarını söyledi. Muğla'da turizmi 12 aya yaymak için çalışma yaptıklarına işaret eden Yüksel, şöyle konuştu:

"3-3,5 aylık döneme sıkışmış turizmimizi diğer dönemlere de yaymak durumundayız. Sezonun sona ereceği Eylül-Ekim-Kasım aylarında bu organizasyonun yapılması çok önemli. Valilik olarak bu tür organizasyonları ve tanıtımlar ı önemsiyoruz ve turizm açısından olumlu buluyoruz. Valiliğimiz ve sponsor olan kuruluşlarla birlikte burada tatil yapan tüm sporcuların ve ailelerinin güzel bir hafta geçirmelerini diliyoruz."

TUI Holding Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner ise bu organizasyonun Ege Bölgesi'nin ve Türk turizminin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Olimpiyatlarda ve Avrupa Şampiyonası'nda derece alan sporcuları ve ailelerini Muğla'ya getirmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Baraner, "Alman ve Avrupa basının, TV, Radio grublarının en en büyüklerinin Türkiye'de olması çok sevindirici: Yılın Sporcusunun seçim müsabakaları yayınları Avrupa'da ve Almanya'da Türkiye'ye olan ilgiyi artıracak. Almanlar sporu ve sporcuları çok önemsiyor ve el üstünde tutuyorlar. Hayran oldukları sporcular ile beraber olmaktan çok büyük mutluluk duyuyarlar. Baraner: bu çok zor ve kapsamlı çalışmanın bir yıldır devam ettiğini ve bugün gerçekleştiğini; böyle çok zor bir organisazyonun Türkiye'de gerçekleştirdikleri için tüm Türkiye TUI grubu çalışanlarının çok mutlu olduklarını söyledi



Sporcu ve yakınlarının kalacakları Robinson Club Otelleri Dünya Ceo'su Sören Hartmann da bu organizasyonun geçen yıllarda farklı ülkelerde gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Almanya'nın çok önemli sporcularını özel uçaklar ile Türkiye'ye getirdik. Almanya'da gelenek haline gelmiş bir olayı "Dost Türkiye"de gerçekleştireceğiz. Türkiye'ye gelen Alman milli sporcularının toplam 564 Olimpiyat ve Avrupa şampiyonası madalyaları var. Sarıgerme bir haftalığına Olimpiyat Kent gibi olacak.Olimpiyatlarda ve Avrupa şampiyonalarında başarı gösteren sporcuların oylarıyla 2009 yılının en iyi Alman sporcusu da Sarıgerme'de seçilecek. Bu onlar için bü yük önem taşıyor" dedi.

ATM Dalaman International Airport Ceo'su Hamdi Güvenç Hanvalimanina gelen olimpiyat sporcularına kendi elleri ile ikramda bulundu ve:

“Turizm sektörünün dünya devlerinden Alman TUI grubunun geçen yılki “TUI inside” etkinliğinden sonra bölgemizde gerçekleşen bu organizasyona katkıda bulunmaktan duyduğumuz onuru belirtmek isterim. Son yıllarda “eğlendirirken Türkiye'yi tanıtan” TUI'nin Dalaman Bölgesine özel önem vermesi biz sektör temsilcilerinin bir kere daha güvenini kazanmış ve 30 yıldır koruduğu saygınlığını arttırmıştır. Her yıl Ekim ayı sonunda operasyonlarını sonlandıran Tui'nin bu yıl 5 Aralık tarihine kadar devam edecek olması sevindirici olduğu kadar ölü sezon dediğimiz kış döneminin geç başlayıp erken biteceğini göstermekte ve turizm sezonunun tüm yıla yayılabileceğinin haberini vermektedir.

Bu bağlamda ATM Dalaman Havalimanı olarak TUI Group'un tüm etkinliklerinİ sonuna kadar desteklediğimizi ve bağlamda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu belirtir, Dalaman Bölgesi adına teşekkürlerimizi sunarım.” dediRobinson Club işletmeleri Türkiye Bölge Müdürü Mahmut Var, Havalanında basına yaptığı açıklamada,daha fazla kaliteli tatil olanakları ve hizmetleri için grup olarak adeta seferber olduklarını ve gelecek yıllarda da böyle büyük dünya çapında etkinlikler ile Türkiye'ti devamlı vitrinlerde tutacaklarını söyledi.

Bu büyük etkinliğin gerçekleşmesinde Kültür ve Turizm bakanlığı Müsteşar yardımcısı Özgür Özaslan ve Tanıtma genel müdürü Cumhur Taşbaşı çok özel ilgi göstererek 'ülkemizin dünyaca tanınan sporcular tarafından tanınması ve bilinmesi ve dost olarak kazanılması çok önemlidir: Buna benzer etkinlikleri Türkiye'de hergün biraz daha artıracağız: Şu an Almanya'nın en büyük 40 dev medya grubu Türkiye'de , Berlin Ateşemiz Hüseyin Çoşan, TUI, Robinson Clubleri ve Hüseyin Baraner çok sıkı bir çalışma Türkiye için olağan üstü bir medya tanıtımı gerçekleştirdiler.