TUİ GRUBU İSTANBUL'DA BİRARAYA GELDİ

Avrupa'nın en büyük tur operatörü Alman TUI grubu, 2011 yaz katalogunun lansmanını 5-8 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşti

TURİZMİN SESİ


TUI üst düzey yetkilileri bir araya gelerek basın toplantısı gerçekleştirdi. Bu önemli basın toplantısında TUİ Almanya Ceo'su Dr.Volker Böttcher'in yanı sıra,TUI Türkiye Afrika sorumlusu Guida Mileing, TUI İletişim Direktörü Mario Köpers ile TUI yakın destinasyonlar direktörü Stefan Baumert katıldı

Dr.Volker Böttcher ,” Türkiye ile bundan sonra da çok iyi işler yapmaya devam edeceğiz.” TUİ Almanya Ceo'su Dr.Volker Böttcher, kolay olmayan bir sezona başladıklarını ancak son üç ayda çok iyi bir sezon geçirdiklerine dikkat çekerek; “ Almanya için sezon kolay başlamadı. Mali krizin bitimi ile 2010 sezona merhaba dedik. Bundan sonra İzlanda'daki Kül krizi satış ve ciroları olumsuz etkiledi. Bangkok'taki ve sonrasındaki Yunanistan'daki politik hareketlilik de bunlara etkilenince zorlandık. Ancak Dünya Futbol Şampiyonasının başlaması ve sonrası ile iyi bir sürece girdik ve son üç ayda da çok iyi bir sezon geçirdik.

2010 TUI TUİ İÇİN BAŞARILI BİR YILDI
Türkiye için önemli artışlar oldu. TUI için çok verimli olan bu yıl da % 20'lik bir artış yakaladık. Türkiye'deki bu artışın nedenleri arasında fiyatlandırmadaki uygunluk ve alınan hizmetin çok yi olması önemli etkendi. Türkiye ile bundan sonra da çok iyi işler yapmaya devam edeceğiz. Dünyada ciddi bir rekabet içinde olduğumuzu söyleyebilirim. Bundan sonra da fiyatlardaki artışların kabul edilebilir olması gerekli.”dedi.

SİDE SAHİL YOLU ALMANLARI BÜYÜLEDİ
Türkiye'ye gelen misafirlerin en çok nelerden memnun kaldıkları ve nelerden şikayetler aldıkları sorusuna da cevap veren TUİ Almanya Ceo'su Dr.Volker Böttcher, “ Turizmde müşteri memnuniyeti bu işin kilidini oluşturuyor. Müşteri memnuniyeti yüksek olduğunda herkes daha çok para harcıyor. Bu kazanç sağlanırken, müşteri de tekrar geliyor. Müşteri memnuniyetinde asıl önemli olan, genel hizmetleri yani misafirin verdiği paranın karşılığını almasını diyebiliriz. Müşteri şikayetlerinde ise en çok otel dışındaki alt yapı şikayetler i başta yer alıyor. Otellerin dışında alt yapı anlamında çok ciddi problemler olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu konuda da Antalya bölgesinde bazı bölgelerde ciddi çalışmalar olduğunu da gözlemlemekteyiz. Side'de son dönem hayata geçirilen sahil yolu gelen misafirler tarafından büyük bir takdirle izlenmekte ve bu konuda övgüler yer almaktadır. “dedi.

MÜŞTERİLERİN BAKIŞ AÇISI HER ŞEY DAHİLİ BELİRLİYOR
Herşey dahil sisteminin Akdeniz çanağında çok büyük bir başarı ile uygulandığına dikkat çeken TUİ Almanya Ceo'su Dr.Volker Böttcher, “ Tesislerimizde Her şey dahil Akdeniz çanağında büyük bir başarı ile uygulanıyor. Otellerimizin % 50 sinde Her şey dahil uygulanıyor. Türkiye'de Her şey dahil çok iyi yapılıyor. Her şeyin dahilin devam kararını müşterinin bakış açısı belirliyor. Tesislerde çok değişik kalitede her şey dahil uygulayan oteller var. Biz bunların en iyisini yapan ve uygulayan otellerini seçiyoruz. Şu anda Alanya ve Side'de bazı otellerimizde hem her şey dahil hem de aynı anda tam ve yarım pansiyon kalınabilen otellerimiz var. Alanya ve Side'de kaliteyi müşteri çok iyi biliyor. Örneğin, son yürüyüş yolunun da hayata geçirilmesi ile Side'de çok şeyler değişmeye başladı. Artık burada turistler otellerinden dışarıya çıkmaya başladı. “dedi.