TUHETO,SAĞLIK TURİZMİNİ TANITIYOR

Türkiye sağlık turizmi tanıtımları Rixos Hotel Almaty, Kazakistan'da başarıyla gerçekleştirdi.

TURİZMİN SESİ
TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİ TANITIM ORGANİZASYONU bir çok farklı ülkede düzenleyeceği sağlık turizmi tanıtım organizasyonlarının ilkini 30-31 Mart 2010 tarihlerinde Rixos Hotel Almaty, Kazakistan'da başarıyla gerçekleştirdi. Workshop ve konferans etkinlikleri, Türkiye'nin lider sağlık ve medikal kuruluşlarının katılımıyla ve Kazak sağlık ve turizm sektör profesyonellerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sağlık sektörünün duayenleri ve uzmanlarının katılımıyla oluşan TUHETO danışma kurulu, bu organizasyonun ardından Nisan, Mayıs, Haziran aylarında da çalışmalarına devam ediyor.

Düzenlenmesi planan organizasyonlar arasında; 21 Mayıs Ukrayna, Kiev workshop, 5 Haziran İsviçre, Zürih tanıtım çalışması, 29 Nisan Bakü tanıtım çalışması, 4 Mayıs Dubai Turizm Fuarı tanıtım çalışması, 13 Mayıs Almatı 600 Kazak doktorun katılacağı toplantı, 18 Mayıs Antalya'daki Rus Diş doktorları toplantısında yapılacak tanıtım çalışmaları bulunuyor.

2010 yılı sağlık turizminde hareket yılı olacak

Tüm workshop ve tanıtım çalışmaları Rusça ve İngilizce dilde, özel olarak hazırlanmış TUHETO - Sağlık Turizmi Rehberi, Türkiye Sağlık Gazetesi'nde paylaşılacak. 6 ay da bir çıkacak bu yayınlarla Türkiye'nin seçkin otellerinde ve havaalanlarında dağıtılacak.

Yapılacak olan çalışmalar içerisinde, 2010 yılı süresince yurtdışından turizm amaçlı gelen info gruplarına da sağlık tesisleri gezdirilmesi de bulunuyor.

TUHETO olarak yurtdışından sağlık alanındaki bütün branşlardaki doktor toplantılarının Türkiye'de yapılması için teşvik edici altyapıların oluşturulup desteklenmesi sağlayacaklarını belirten TUHETO kurucu danışma kurulu üyesi İbrahim Artukarslan, “Tanıtımda kullanılacak yurtdışı kanalları, turizm, ticaret ve eğitim müşavirlikleri, yurtdışı sağlıkla alakalı sivil toplum birlikleri, Türkiye'de eğitim görmüş ve yurtdışında çalışmakta olan doktorlar, sağlık turizmi acentaları ve yurtdışı medya kuruluşları aracılığıyla 2010 yılı içerisinde Türkiye Sağlık Sektörünün tanıtım çalışmaları devam edecek” dedi.

Türkiye sağlık turizmini dünyaya açarken, beraber çalışma yapılacak kuruluşların potansiyelini değerlendirerek, en az zamanda en etkin çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefleyen TUHETO, ayrıca İstanbul'da mevcut üniversitelerde okumakta olan 4 bine yakın yabancı öğrencinin kendi ülkelerinde birer elçi olarak görev almasını da sağlayacak.