TRT, TURİZM KANALI TÜRKİYE’Yİ TANITACAK

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) uydu üzerinden 24 saat süreyle yayın yapacak turizm kanlının sonbaharda yayına gireceğini duyurdu.

TURİZMİN SESİ
Yeni kanal Türkçe dışında İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça yayınlarla Türkiye'yi tanıtacak... TRT'nin bu sonbaharda faaliyete geçecek yeni kanalının adı Turizm ve Belgesel Kanalı olacak. Yayın merkezi İzmir Televizyonu olarak belirlenen kanalın uydu, D-Smart, Digitürk ve kablodan yayın yapacağı duyuruldu.

Medyatava'da yayınlanan habere göre, TRT Turizm ve Belgesel kanalının hedefi ''Ülkemizin turizm ve kültür değerlerini yurt içi ve yurt dışında tanıtmak, bu amaçla yurt içinde ve dışında faaliyet gösteren kuruluşlarla işbirliği yaparak tanıtım çalışmalarını en etkin hale getirmek'' olarak açıklanırken, temel amacın Türkiye'nin tanıtımına ve Türk turizminin gelişmesine televizyon yayınları yoluyla katkıda bulunmak olduğu belirtildi.

Sonbaharda yayına başlayacak olan kanalın ''Yaz'' ve ''Kış'' olarak iki yayın dönemi bulunacak. Yaz dönemi yayınları, Türkiye'yi ziyaret eden 20 milyonu aşkın yabancı ziyaretçi düşünülerek ''enformasyon'', Kış dönemi yayınları ise ''Tanıtım'' ağırlıklı olacak.

Yaz dönemi turizm yayınlarının sabah ve akşam 3'er saati aşkın canlı yayınlardan oluşacak ve 4 yabancı dilde (İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça) ve Türkçe olarak yayınlanacak. Türkiye'de bulunan yabancılar, turizm sezonu boyunca her türlü kültür ve turizm etkinliklerinden haberdar edilecek, önemli destinasyonlar tanıtılacak, hava, ulaşım ve benzeri konularda bilgilendirilecek.

Belgesel yayınları, gökkuşağının renkleri temel alınarak 7 renkle simgelenen temalı kuşaklardan oluşacak. Dalgalı yayın sistemiyle, hazırlığı uzun zaman isteyen belgesel programların konuya ilgi duyan her seyirciye hafta içinde izlettirilmesi hedefleniyor. Ayrıca kapsama alanındaki ülke televizyonları ile Türkiye'yi tanıtan programlar yapıp yayınlamaları konusundaki girişimlerin de olumlu sonuçlar getirmeye başladığı belirtildi.