TRENLE GAP TURU HAYATA GEÇİYOR

TCDD Vakfı'nın kuruluşu olan Ray-Tur, özel trenle GAP turu projesini hayata geçiriyor

TURİZMİN SESİ


29 Mayıs 2010 tarihinde saat 21.50'de İstanbul Haydarpaşa Tren Garı'ndan başlayacak olan GAP turu, Ankara- Adıyaman- Diyarbakır- Mardin- Şanlıurfa –Gaziantep -Hatay- İskenderun- Ankara ve İstanbul illerini kapsıyor.

Ray-Tur, özel tren yolculuğu keyfinin yanı sıra, turu kapsayan şehirlerin tarihi geçmişini, kültürlerini ve kendilerine has olan mutfağını tanıyabilme fırsatını sunuyor. Atatürk Barajı'ndan, Nemrut Dağı'na, Hasankeyf'ten, Midyat'a, Balıklı göl'den, Hatay Titus Tünellerine kadar, müzeleri, camileri, kiliseleri, türbeleri, manastırları ve medreseleri içinde barındıran kültür mozaiğini birebir görebilme şansını sizlere veriyor.

Özel Tren seyahati sırasında yolculara canlı müziği eşliğinde tarihi bölgelerden trenle geçerken tur rehberleri bölge hakkında bilgi veriyor. GAP turuna başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Eskişehir'den gelen yoğun katılım başvurusu var.

T.C. Devlet Demiryolları 2010 yılı yatırım ve yenilenme çalışmalarına hızla devam ediyor. Ayrıca TCDD Vakfı kuruluşu olan Ray-Tur, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Eskişehir'e Hafta sonları günü

ÖZEL TREN İLE GAP TURU (29 Mayıs – 06 Haziran 2010)

1. Gün Haydarpaşa Tren Garı'ndan saat 21.50'de hareket. Trende geceleme

2. Gün Ankara' ya varış. Tren' de alınan kahvaltı sonrası, Saat 08.25' de Ankara' dan hareket. Trende manzara eşliğinde öğle yemeği, canlı müzik eşliğinde akşam Yemeği ve geceleme tren'de.

3. Gün Tren' de kahvaltı sonrası Adıyaman Gölbaşı' na varış. Otobüslere transfer ve Atatürk Barajı' na varış. Brifing ve Baraj gezisi. Atatürk Barajı' ndan Adıyaman'a hareket. Otele valizlerin bırakılması ve Kâhta' ya varış. Restoranda öğle yemeği. Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Arsemia ve Nemrut Dağı Tanrı Heykellerinin görülmesi. Nemrut' ta gün batımının izlenmesinden sonra otele dönüş. Akşam yemeği ve geceleme otelde.

4.Gün Adıyaman'dan Diyarbakır' a hareket ve varış. Diyarbakır Ulu camii,
Cahit Sıtkı Taranca' nın evi, Gazi Köşkü, ve Batman üzerinden Hasankeyfe varış. Hasankeyf' te Zeynel Bey Türbesi, El Rızk Cami kalıntısı, Yolgeçen Hanında bir çay molası ardından Midyat'a hareket. Otele yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelde.

5.Gün Otelde kahvaltı ve hareket. Midyat Deyrulumur(Mor Gabriel ) Manastırı, Çarşı, Devlet Konuk evi (Sılanın evi), Mardine hareket, Deyrulzafaran manastırı, Kasımıye Medresesi, PTT, Cumhuriyet Meydanı. öğle yemeği sonrası serbest zaman. Şanlıurfa' ya hareket. Şanlıurfa' ya varış. Akşam yemeği ve geceleme otelde.

6. Gün Otelde kahvaltı ve Harran' a hareket. Harran' da Eski Üniversite ve konik evler gezisi , Eyüp Peygamber Makamı gezisi sonrası Restoran' da öğle yemeği. Balıklıgöl, Dergah, Bedesten gezileri ve serbest zaman
Sıra gecesi eşliğinde akşam yemeği ve geceleme otelde.

7.Gün Otelde kahvaltı ve hareket. Birecik Kelaynak Üretme Çiftliği gezisi sonrası Gaziantep' e varış. Kale ve Şehir Turu gezisi ve Restoranda öğle yemeği. Zeugma Mozaiklerinin sergilendiği Arkeoloji Müzesinin gezilmesi Tren' e yerleşme ve serbest zaman. Trende akşam yemeği. Gaziantep' ten hareket ve geceleme trende.

8.Gün Trende kahvaltı sonrası İskenderun' a varış. Otobüslere transfer ve İskenderun'dan hareket. Hatay' a varış. Titus Tünelleri, Arkeoloji/Mozaik Müzesi gezisi sonrası Restoranda öğle yemeği. Habip Neccar Cami, St. Pier Kilisesi, Harbiye gezisi ve serbest zaman. Hatay'dan hareket. İskenderun'a varış ve Tren'e transfer. İskenderun' dan hareket. Trende canlı müzik eşliğinde akşam yemeği ve geceleme.

9. Gün Trende kahvaltı sonrası saat 11.00' de Ankara' ya varış. Haydarpaşa' ya hareket. Trende öğle ve akşam yemeği. Saat 21.00' de Haydarpaşa' ya varış ve turumuzun sonu.


TUR ÜCRETİ:
Trende Ve Otelde İki kişilik odalarda kişi başı : 1.690.00-TL Peşin
Trende ve Otelde Tek kişilik odada : 2.290.00-TL Peşin

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER : Özel Tren ile ulaşım, 4 ve 5*'lı otellerde 4 gece yarım pansiyon konaklama, sıra gecesi, öğle ve akşam yemekleri (8 adet), tur süresince otobüs ile ve Nemrut Dağı'na minibüslerle ulaşım, profesyonel rehberlik hizmetleri, müze ve ören yeri giriş ücretleri, yapılması zorunlu seyahat sigortası, otobüslerde ikramlarımız.
ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER: Trende ve otellerde alınacak içecekler, özel harcamalar ve ekstra giderler.


Not: RAYTUR PAKET TUR SÖZLEŞMESİ BU PROGRAMIN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR.

Rezervasyon için : (0312) 417 00 21 Pbx Faks: 417 00 23 İSTANBUL: 0 216 418 33 77
Karanfil Sokak 12/12 Kızılay – ANKARA www.raytur.com.tr e-posta:raytur@raytur.com.tr