TURİZMİN SESİ
Ankara Garı'nda düzenlenen törene Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, Devlet Demiryolları Genel Müdürü Karaman, TRT spor spikeri Erdoğan Arıkan, uzmanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, hayatın her alanında fiziksel aktivitenin önemine işaret etti. Çom, günde en az yarım saat haftada 3 gün olmak üzere düzenli egzersizin yaşam biçimi haline getirilmesinin önemini vurgulayarak obezite ile mücadelede önemli bir yeri olduğunu söyledi.
Törende ayrıca, teknolojinin gelişmesiyle birlikte hareketsiz bir yaşamın yol açtığı sağlık sorunları konusunda bireyleri bilinçlendirmeyi hedefleyen kampanyanın 'yolculuk egzersizi' programı çerçevesinde, uzun süreli hareketsiz ve sabit pozisyonda olan yolculukların insan sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.
Yolculukta Egzersiz programının demiryollarında yürütülen bölümünde, trenlerde çeşitli materyaller dağıtıldı, yolculuk sırasında uygulanabilen egzersizler tanıtıldı, ayrıca egzersizin sağlığın geliştirilmesinde önemli bir faktör olduğu, her gün en az yarım saat egzersiz yapmanın birçok hastalıktan koruduğu vurgulandı. Kampanya çerçevesinde Ankara Garı'nda yolculara ücretsiz bazı testler de yapıldı.
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Baltacı; Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, Devlet Demiryolları Genel Müdürü Karaman ve TRT spor spikeri Erdoğan Arıkan başta olmak üzere törene katılanlara hem salon içinde hem de trende uygulamalı egzersiz eğitimi verdi.