TravelShop Turkey, UFTAA Başkanına sunum yaptırdı

TravelShop Turkey Online Turizm Motivasyon çalıştayına 100’e yakın ülkeden 773 Turizm firması katıldı

TURİZMİN SESİ


UFTAA Başkanı, TravelShop Turkey’in duzenlediği Turizm Motivasyon Çaliştayında sunum yaptı. 2 milyardan fazla nufusa  hizmet eden Turizm STK’ları ve 100’e yakın ülkeden 773 Turizm firması çevrimici olarak bir araya geldi TravelShop Turkey’nin Turizm sektörünü motive etmek için başlattığı telekonferans dizisinin dorduncusu gerçekleşti. Zoom uygulaması üzerinden online olarak gerçekleşen toplantiya 100 ülkeden 773 Turizmci kayıt yaptırdı. Dünya genelinde, tüm turizm sektörünün durma noktasina geldigi bir yerde, TravelShop Turkey durmadı ve dunyanin en presitijli Turizm STK’sı olan Seyahat Acenteler Federasyonu ( UFTAA ) Başkanı Sayin Sunil Kumara online olarak sunum yaptırdı.  

Turizm Motivasyon çalıştayının açılış konuşmasını yapan, organizasyonun mimari  ve toplantının moderatöru TavelShop Turkey Genel Muduru  Murtaza Kalender, konuşmacıları takdim etmesini muteakiben 100 ülkeden 773 turizmcinin kayit olusturdugunun altini cizdi. Sorumluluk alarak bugun 2 milyardan fazla nufusa hizmet eden Turizm STK başkanlarını bir araya getirip,  Turizm sektörümüze destek olmak, dünya genelinde güncel turizm bilgilerini turizmci iş ortaklarımız ile paylaşmak ve dunyadaki tüm Turizmci meslektaşlarımıza ve sektörümüze faydalı olmak istiyoruz seklinde beyanatlarda bulunan Murtaza Kalender su sekilde konusmasina devam etti.

“Bizler sadece Turizmciler değiliz, aynı zamanda motivasyon ustayız ki haliyle de kıtaları birleştiren buyuk bir gücüz. Bugun 100’e yakın ülkeden 773 turizmcinin online olarak bir araya gelmesi ve burada bizler ile beraber olması inanılmaz bir güç, Dunyada hiçbir sektor, online sekilde boylesine bir araya gelemez ve bunu sadece Turizmciler basarabilir.”Turizm Motivasyon çalıştayına katilan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Turizmciler ile bir araya gelmekten çok büyük mutluluk yaşadığını belirtirken, bu organizasyona davet eden Murtaza Kalender’e çok teşekkür ederek devam etti. Kuşadasi’nin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli Turistik şehirlerinden biri olduğunu, deniziyle, kumuyla, tarihiyle ve kültürüyle ve dünyanın en büyük kruvaziyer  gemilerini barındıran limanı ile  Turizm destinasyonlari arasinda çok önemli bir yere sahiptir Covid-19 Pandemisi ile ilgili çok güzel önlemler aldıklarını ve çok yakında yine milyonlarca Turisti ağırlayacaklarını belirtirken, tüm turizmcilere Kuşadasını destinasyon paketlerine eklemelerini rica etti.

UFTAA Başkanı  Sunil Kumar Bey, sunum yapmadan once, bu organizasyonu yapan ve kendisini davet eden  Murtaza Kalender’e çok teşekkür ederken, UFTAA’yi temsilen ilk defa online olarak bu kadar çok sayıda acenteye  sunum yapıyor olmanın gururu iciinde olduğunu belirtti.

UFTAA Başkanı Sunil Kumar, yapmış olduğu sunum ile Turizmcilere  dunyadaki güncel Turizm durumunu anlattı ve  alınacak onlemler  ile tavsiyelerini aktardi. Sayin Kumar; biz Turizmcilerin birlikte hareket ederek  zorlukların ustunden geleceklerini ve çok güzel günlerin yakında olduğunu dile getirdi.

Hindistan Seyahat Acenteleri Derneği (TAAI) Baskanı Bayan Jyoti Mayal da konuşma yaparak, evet zor dönemlerden geçiyoruz, hiç kimsenin  ongormedigi, hiç kimsenin dusunmedigi bir süreçten geçiyoruz ama sektör olarak bunu da atlatacagiz ve yine Hindistan dünyanın en çok Turist gönderen ülkelerinden birisi olacak, Hindistan, yurtdisi dugun ve MICE grupları ile yine dunyada eskisi gibi önemli yerlere sahip olacaktır dedi.

Bangladeş Tur Operatörleri (TOAB) Başkanı, Mohammed Rafeuzzaman Bey de konusma yaparak, su anda zor bir süreçten geçtiklerini ama 2021 yılında Turizmin yeniden normalleşeceğini belirtti.

Kanada’dan katılan World Traveller Kanada CEO'su  Janet HongTong konusmasinda,, Kanadalı Turistlerin daha hızlı toparlanacağını ve bunun için tüm sektörün hijyen kurallarına uyması gerektiginin altini cizdi.

Ispanya’dan katılan GSAR Pazarlama - MITM Etkinlikler Ceosu bayan Charo Trabado, an itibarı ile Covid-19 Pandemisinden  en çok etkilenen ülkelerin başında Ispanya’nin olduğunun altını çizerek, yavaş, yavaş vakalarin düşüyor olmasinin Turizm acısından herseyin iyiye gidiyor anlamına geldigini ifade ederek Ispanya’nin Turizm tecrübesinde çok iyi olduğunu ve Turizmde daha hızlı toparlanacagini  belirtti.

Rusya’dan Katılan Rt Plus Tourism firmasi CEO'su  Tereshchenko Galina hanim ise Rus Turistlerin artık evden sıkıldığını ve ozellikle Antalya’ya uçak seferlerin başlamasını bekleyen çok sayıda turistin olduğunu söyledi.Istanbul’dan Katılan İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) Başkan Yardımcısı Eyüp Babür ise Istanbul’un çok sayıda marka otelleri olduğunu ve şimdiden hijyen kurallarına hazır olduğunu belirtti.

Bodrum’dan Katılan Bodrum Tanıtım Vakfı ve Bodrum Otelciler Derneği üyesi  Zeynel Kılıç Bey de Turizm adına  çok karamsar olmamak gerek, Mayıs’in ikinci haftası yavaş, yavaş, iç Turizmin onunun açılacağını ve kısa sürede Turizmin yeniden toparlanacağına olan inancini dile getirdi.

Kusadasi’ndan katılan Kusadasi Belediyesi Meclis üyesi  Fahrettin Cetin Bey ise, Turizmde gerçekten çok zor günler geçiriyoruz, hızlı alınacak önlemler ile kisa sürede normale döneceğini umut ediyorum dedi.

Toplantinin kapanışını yapan Murtaza Kalender, Biz motivasyon eğitimi almis bir firma değiliz ama bilgimizle, tecrübelerimiz ile ve internetin  sunmuş olduğu olanaklar ile güzel sunumlar hazırladık, Turizmde karamsarlığa ve umutsuzluğa yer yok. Turizm olduğu yerde hayat vardır, hayatın olduğu yerde her zaman umut vardır diyerek cumlelerini sonlandirirken bir sonraki Turizm Motivasyon Calistayinin 5 Kasım 2020 Salı günü olduğunu ve tüm sektor temsilcilerinin aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz katılabileceklerini hatırlattı
www.travelshopturkey.com/OnlineMeeting.html