Toplu işten çıkarmalarla gündeme gelen KKTC'deki Concorde Luxury Resort Hotel'le ilgili açıklamalar geliyor

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, KKTC'deki Concorde Luxury Resort Hotel'e müfettişlerini teftiş yapmak üzere görevlendirdi

TURİZMİN SESİ


Toplu işten çıkarmalarla gündeme gelen KKTC'deki Concorde Luxury Resort Hotel'le ilgili KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada işten çıkarmalarla ilgili gelen şikayetlerden yola çıkılarak Concorde Luxury Resort Otel’in ön izin işlemlerinin tedbir amaçlı durdurulduğu ve Çalışma Dairesi müfettişlerinin ilgili iş yerinde teftiş yapmak üzere görevlendirdiği hatırlatıldı.

Tüm haklar ödendi
Açıklamada yapılan kapsamlı incelemeler sonucunda; şikayet konusu olan mağduriyetlerin işveren tarafından giderildiği ve çalışanların tüm haklarının ödendiğinin tespit edildiği belirtildi. 2018'de Bafra bölgesinde hizmet vermeye başlayan Zaf Grup bünyesindeki Concorde Luxury Resort Hotel'de işten çıkarılan Kıbrıs'ın yerlisi işçiler sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamada “Hiçbir sebep belirtilmeden, yerli çalışanların çoğu işten çıkartıldı. Hiçbir yasal hakkımızı da iade etmediler.” diyerek tepki göstermişti.