THE MARMARA TAKSİM, YİNE YENİ YENİDEN

Turizm sektörünün güçlü yerel oyuncularından The Marmara Taksim yenilendi

TURİZMİN SESİ

Lobisinden toplantı odalarına, Kral Dairesi’nden resepsiyonu ve havuzuna kadar tamamıyla renove edilen otel, 25. yaşına yepyeni hizmet anlayışı ve tasarımıyla giriyor. İstanbul’un simge yapılarından The Marmara Taksim, bronz yılını karşıladığı bu yıl tamamıyla yenilendi. The Marmara Collection zincirinin en köklü üyesi olan otel, sanatsal bir yorumla renove edilen iç yapısının yanı sıra hizmet anlayışına da yeni bir yaklaşım getirdi.The Marmara Taksim, dünya çapında lider mimarlık şirketlerinden Wilson Associates bünyesinde yer alan; otel ve restoran tasarımında bir marka olan Dan Kwan imzasıyla yeni baştan yaratıldı. 2011 yılında başlayan renovasyon çalışmaları kapsamında ilk olarak otelin lobi alanı, toplantı odaları ve girişi yenilendi. 2014 yılı içerisinde otelin Gym ve Spa bölümleri yeni yüzüyle hizmet vermeye başladı. Kasım 2015 itibarıyla ise süitler, odalar ve toplantı salonlarının devamı yenilenerek süreç tamamlandı. Otelin revonasyon projesi için toplam 45 milyon dolar yatırım yapıldı. 
 
 
The Marmara Taksim; İstanbul’un Simgesi, Türk Sanatının Vitrini Oluyor
Yenilenen The Marmara Taksim, uluslararası zincirlerle rekabette öne çıktığı “yerli ve özgün” hizmet anlayışını yeni tasarımında da benimsiyor. Yerel motifler ile modern sanatı aynı çizgide buluşturan yeni dekorasyonu ile konumlandığı bölgenin canlı ruhunu yansıtıyor. Dan Kwan’ın tasarladığı lobi Osmanlı Kaftanları’ndan izler taşırken, ünlü tasarımcı Nahide Kaymakçı’nın hayat verdiği ve otelin girişinde yer alan avize, semazenlerden ilham alıyor. Ağırlıklı olarak yerel malzeme kullanılan projede; toprak, boğaz, Türk kahvesi, zeytin ağaçları, gün doğumu ve gün batımı renklerine yer veriliyor. 
 
 
Global kalitede, yerel güç
Otelin sadece dekorasyonunun değil, hizmet içeriklerinin de renove edildiğini ifade eden The Marmara Taksim Genel Müdürü Uygar Koçaş; 25 yıllık The Marmara Taksim başarısının arkasında, global platformlarda yarışabilen ve %100 yerli sermayeli bir yapının yattığını söyledi. Kahvaltıda beyaz ekmek servisi yapıldığını, konuklar ayrılırken arkalarından tasla su döküldüğünü belirten Koçaş, “Global kalitede yerel güç olmakla övünüyoruz” dedi.  Koçaş ayrıca, başarılarını geleceğe taşıyabilmek için Y ve Z kuşakları üzerinde de çalıştıklarının altını çizdi. 
 
 
Teknolojik hizmette artı değer
Otelde teknoloji kullanımının dikkat çekici bir noktaya ulaştığını vurgulayan Uygar Koçaş, “Otelimizde konaklayan misafirlerimizin resepsiyonla whatsapp üzerinden iletişebilmesi, 100 MBit hızında wi-fi sağlanması, iş insanlarının ve yaşça genç profildeki misafirlerimizin özellikle ihtiyaç duyduğu ve büyük övgüler aldığımız hizmetlerimiz arasında yer buluyor” dedi. Otelde 2016 yılı itibarıyla hizmete girecek “Handy” ürünü ile birlikte kağıt israfını azaltacak dijital anket ve kiosk sistemi ilgili de bilgi veren Koçaş şöyle konuştu: “Misafirlerimize yeni yılda da fark yaratan hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Öncelikle, konaklama süresince yanlarında bulundurabilecekleri akıllı telefon ile misafirlerimiz, artı bir ücret ödemeden dünyanın her noktasıyla sınırsız telefon görüşmesi, mesajlaşma ve internet kullanımını gerçekleştirebilecekler. Bunun yanında kağıt anketleri kaldırarak dijital anket ve kiosk sistemine geçeceğiz. Bu sayede 10 yılda 50 bin adet kağıt israfının önüne geçmiş olacağız. Bu sistem misafirlerimize hızlı geri bildirim, bizlere de hızlı ve yerinde hizmet olanağı sağlayacak”