TEŞEKKÜRLER 12 DEV ADAM

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın son gününde final maçında Türkiye ABD ile karşı karşıya geldi

TURİZMİN SESİ


Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda final mücadelesinde milli takımımız, Amerika ile karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan tarihi maçta ABD ile karşılaşan "12 Dev Adam"a Türk basketbol severler büyük destek verdi.
Salonu dolduran Türk basketbol severler, üzerlerinde kırmızı-beyaz formalar, ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyleyip, tezahüratlar yaparak, coşkuyla milli takımı destekledi.

İlk yarı ABD'nin 42-32 üstünlüğü ile sona eriyor. İlk yarıda iyi savunma yapmamıza rağmen, hücumda bir türlü istediğimiz pas trafiğini sağlayamadık. Bu top kayıplarında ABDli oyuncuların agresif savunmasnın da büyük payı vardı. İkinci yarı da bu savunmayı devam ettirip, ABD'nin zayıf olduğu pota altından hücum edebilirsek şansımız olabilir. Maç henüz bitmedi.

İkinci yarı Kevin Durant'ın attığı iki 3 sayılık ile başladı. ABD, bir anda farkı 48-32 ile 16'ya kadar çıkardı. Durant bugün inanılmaz oynuyor, 11'de 7 üç sayı isabeti sağlayan yıldız oyuncu 26 sayı ile oynuyor.
Üçüncü çeyrekte son 4 dakika ve milli takım biraz hareketlendi. Ender'in istekli oyunu ile durumu 52-41'e getirdik. ABD mola almak zorunda kaldı.
Son çeyreğe 2 dakika kalmışken Ersan'ın sayıları ile maçtaki durumu 57-43'e getirmeyi başardık.

Üçüncü periyot 48-61 ABD'nin üstünlüğü ile sona eriyor. Son çeyreğe 13 sayı geride giriyoruz ancak hala bir şansımız var. Dünya Şampiyonu'nun belli olması için son 10 dakika. Hidayet'in ilk çeyrekte sakatlanması maç boyunca oyunumuzu çok olumsuz etkiledi. Maçın zora girdiği anlarda milli takım içerisinde sorumluluk alacak çok fazla oyuncumuzun olmamasından dolayı bir türlü ABD'yi yakalayamadık.

Bu dakikalarda oyun kontrolünden tamamen kopmuş durumdayız, hücumda çok etkisiz kalıyoruz ve ABDli oyuncular hızlı hücumlarla çok rahat sayılar bulmaya başladı. Final periyodunda 6 dakika kaldı ve ABD, 19 sayı farkla 74-55 önde. Bitime 3 dakika kala Westbrook'un üçlüğü ile fark 20 sayı oldu, 79-59. Artık ABD'li oyuncular maçı bırakmış durumda, savunma yapmadan bir an önce sürenin bitmesini bekliyorlar.

Tribünlerdeki seyircinin, tarih yazan 12 Dev Adam'a bu dakikalarda müthiş bir desteği var. Herkes Dev'leri ayakta alkışlıyor.

Dünya Basketbol Şampiyonası Finali, 81-64 ABD'nin üstünlüğü ile sona eriyor. 12 Dev Adam, Dünya ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atıyor.

GÜL VE ERDOĞAN DA İZLEDİ
Maçı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izledi. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki karşılaşmada Cumhurbaşkanı Gül, Sırbistan Devlet Başkanı Tadiç, TBMM Başkanı Şahin aynı locadan karşılaşmayı takip etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da maç başlarken eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona gelip, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanına oturarak, aynı locadan maçı izledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da karşılaşmayı locadan izleyenler arasındaydı.