TENİSÇİLER MISIR’DA BULUŞUYOR

17. Dünya Tenis Antrenörleri Konferansı Mısır'da beş yüzden fazla tenis antrenörünü bir araya getiriyor

TURİZMİN SESİ
Mısır Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, 17. Dünya Tenis Antrenörleri Konferansı bu sene 20-24 Kasım tarihleri arasında Mısır'ın Port Galip bölgesinde gerçekleşiyor. Turizm Bakanlığı, Mısır'da ilk defa gerçekleşecek olan konferans ile turizmi canlandırarak, ülkenin spor turizmi alanındaki çeşitliliğini dünyaya göstermeyi amaçlıyor.

Dünyanın farklı yerlerinden bir araya gelecek olan antrenörler, spor uzmanları ve teknik direktörler tenis eğitimine dair önemli bilgileri 17. Dünya Tenis Antrenörleri Konferansı'nda tartışacaklar. Konferansın bu seneki teması ise “Uzun Dönemli Yüksek Performanslı Oyuncu Gelişimi” olarak belirlendi. Konferans boyunca profesyonel tenis eğitmenliği, yüksek performanslı oyuncu eğitimi ve antrenör eğitmenliği gibi konular uzmanlar tarafından ele alınacak.

Mısır Türkiye Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin ise organizasyona dair “Farklı milletlerden ziyaretçilerin konferansa katılımlarını kolaylaştırmak için kapsamlı hazırlıklar yapıldı. Uygarlığın başladığı Mısır aynı zamanda tenis sporunun ortaya çıktığı yerlerden biri. Bu organizasyon ile birlikte Mısır'ın farklı spor dalları için elverişli olan ortamı bir kez daha sporseverlerin dikkatini çekecek ve Mısır'ın spor turizmindeki önemi anlaşılacak” diyerek görüşlerini belirtti.

İki yılda bir düzenlenen konferansın organizasyonu için, Port Galip bölgesinin Kızıl Deniz kıyısında konumlanan ünlü otel zinciri Intercontinental, Mısır Tenis Federasyonu ile beraber çalışmalarını sürdürdü. Konferans boyunca en son spor haberlerinin yanı sıra, kortlarda uygulanması gereken pratik bilgileri göstermek üzere antrenörler uygulamalı sunumlar yapacak. Konferansa beş yüzden fazla tenis antrenörünün katılımı bekleniyor.

Spor turizmine büyük önem veren Mısır'da golf, ülkenin önde gelen spor dallarından biri olarak biliniyor. Son on yıl içerisinde golf alanında da önemli gelişmeler yaşanan Mısır'da 22 tane golf sahası bulunuyor. Golf oynamak için en uygun yerler ise Kahire, Kızıldeniz ve Sinai Peninsula bölgeleri. Spor turizmi alanında Mısır'da sürekli olarak yapılan yenilikler sayesinde golf, sporseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.