Tayland’ın Sevilen Adası Phuket’te Nerede Kalınır ?

Yarımadanın batı kıyısında, Bangkok'un yaklaşık 700 km güneyinde sarkan Phuket (poo-GET olarak telaffuz edilir), Tayland'ın en büyük adası ve Güneydoğu Asya'nın önde gelen turistik yerlerinden biridir

TURİZMİN SESİ


Çok sayıda iç ve dış hat uçuşları ve birinci sınıf plajları, tatil köyleri ve alışveriş merkezleri ile adanın bazı kısımları çok hareketlidir, bu nedenle Phuket, Koh Samui, Koh Lanta ve Koh Chang gibi diğer Tayland adaları kadar rahat değildir.

Çok sayıdaki plaj şaşırtıcı derecede farklı hisler sunar ve bazıları turizm için diğerlerinden çok daha gelişmiştir (ve dolayısıyla daha kalabalıktır), bu nedenle, özellikle yetersiz toplu taşıma nedeniyle uygun bir üs seçmek zorunludur. Adanın en popüler bölümü olan Patong, yemek, içmek, alışveriş yapmak ve konaklamak için en geniş yer seçeneklerine sahiptir, ancak bazı ziyaretçiler yalnızca gürültülü (ve genellikle kalitesiz) gece hayatından etkilenir. Havaalanına daha yakın olan Bang Tao'nun geniş ve daha yakın zamanda gelişmiş bölgesi vardır; burada lüks tatil köylerinin çoğu, kalabalık olmayan hoş bir sahil şeridine bakarken, diğer oteller izole insan yapımı göllerin etrafında toplanmıştır.

Bang Tao'nun çok güneyinde olmayan Kamala, bir şekilde bir balıkçı köyü hissini koruyan, hoş bir şekilde sadedir. Patong'a yakın ama çok daha sessiz ve daha az kalabalık olan Karon, karakterden yoksundur, ancak tatil köylerinin çeşitliliği etkileyicidir ve birçoğu aileler için harikadır. Karon sahilinin hemen aşağısında, Kata Yai ve Kata Noi adı verilen büyüleyici ve dingin, toz beyazı kum koyları vardır. Kamala ve Bang Tao arasında gözden kaçması kolay olan Surin, giderek gelişen, ancak başka yerde nadiren görülen bir samimiyet ve çekiciliği koruyan küçük bir koy.

Phuket’te Nerede Kalınır ?

Phuket'te ilk kez konaklayacaklar için en iyi alanlar Phuket Şehri, Patong Plajı, Karon Plajı, Kata Plajı, Kamala Plajı, Mai Khao Plajı, Nai Thon Plajı, Bang Tao Plajı, Surin Plajı ve Rawai Plajı'dır. Bu mahalleler, çok çeşitli cazibe merkezleri ve olanaklar sunan turistler için çok popüler ve güvenlidir. Bu rehberde, Phuket'te ilk kez turistler, çiftler, bekarlar, gece hayatı, balayı, aileler ve ekonomik sırt çantalı gezginler için nerede kalınacağını bulmanıza yardımcı olacağım

2019'da Phuket, dünyanın en çok ziyaret edilen 14. destinasyonu olarak listelendi! Yılda yaklaşık 10 milyon insan yanılıyor olamaz ve Andaman denizinde bulunan Tayland'ın en büyük ve en popüler adasında harika manzaralar ve harika deneyimler bulacaksınız.

Phuket'te ilk kez seyahat edenler için kalacak pek çok yer var. Partiye gelirseniz, en geniş bar, restoran, mağaza ve otel yelpazesini bulabileceğiniz Patong'a gidin; birçok lüks sahil beldesi ile Bang Tao; Ailece seyahat ediyorsanız Kamala Plajı ve Kata Plajı; Sakin bir plaj tatili istiyorsanız, Mai Khao Plajı ve Nai Thon Plajı'na gidin; Phuket Şehri, adanın tarihini ve kültürünü keşfetmeyi sevenler için harikadır.

1.Phuket Town

Phuket Kasabası, birçok tarihi ve kültürel cazibe merkezi ile Phuket'teki en otantik geleneksel Tayland bölgesi olduğu için, Phuket'e ilk kez gelenler için Phuket'te kalınacak en iyi bölgelerden biridir. Burada kalmayı seçerseniz, etkileyici eski kolonyal mimariye ve benzersiz bir rahat çekiciliğe sahip rahat ve güzel bir kasaba ile ödüllendirileceksiniz

Pansiyonlardan beş yıldıza kadar harika konaklama yerleri var. Phuket Town'da bir iki gün kalıp müzeleri gezmenizi ve plajlara gitmeden önce biraz alışveriş yapmanızı öneririm.

Phuket, Arap, Çin, Hint, Portekiz, Fransız, Hollanda ve İngiliz etkisi dönemleriyle uzun bir geçmişe sahiptir. Turizmden önce, Phuket ünlü bir kalay madenciliği merkeziydi, birçok Avrupalı tüccarı ve Çinli göçmeni cezbetti, ayrıca adaya refah ve zenginlik getirdi. Phuket Kasabasında Budist tapınakları, Çin tapınakları, Sih Gurdwara, Cami, Hindu tapınağı ve Katolik kilisesi bulabilirsiniz

Keyifli eski şehir, güzel kolonyal mimariye ve tarihe sahiptir. Thalang Yolu, Eski Kent'teki en ünlü caddedir ve renkli Çin-Portekiz binalarını görmek için en iyi yerdir. Phuket Sunday Walking Street Pazarı veya yerel adıyla Lard Yai Pazarı, Thalang caddesinde yer alır ve Phuket Şehri'nde yapılacak en iyi şeylerden biridir.

Eski Şehir, tapınaklar, türbeler, şirin kafeler ve pastel renkli iyi korunmuş dükkanlarla harika fotoğraf fırsatları sunuyor! Soi Romance Alley, Instagram'a layık bir caddedir. Eskiden kasabanın kırmızı ışık bölgesiydi ama bugün hediyelik eşya dükkanları, kafeler ve lüks misafirhanelerle dolu. Burası, Phuket’te nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en iyi ve en popüler bölgelerden bir tanesi.

2.Surin

Surin, Phuket'te ve hatta tüm ülkede konaklamak için en ilginç bölgelerden biri haline gelen pek çok şeyle tanınır. Bu, Phuket'teki en seçkin plaj cennetlerinden biridir.

Surin, kuzeyde herkesin takdir edeceği mücevherlerle dolu bir ildir. Birkaç milli parkı vardır ve sanat ve kültürü sergiler

İlgi alanınız ne olursa olsun keyif alacağınız pek çok şey ve aktivite sunuyor. Örneğin Surin, Tayland'da ipekböcekçiliğinin veya ipek üretiminin anavatanı olduğu için ipek hakkında daha fazla şey keşfedebilirsiniz. Vaktini ülkedeki ipek endüstrisi ve mirası hakkında eğitim vermeye adayan birkaç merkez var.

Hayvan severler için ise Save Elephant Foundation olarak bilinen bir yardım kuruluşu ile çalışmak iyi bir fikir. İlde filler de dahil olmak üzere hayvanlar hakkında eğitim alabileceğiniz gönüllü olabilirsiniz.

Surin'deki farklı noktaları ziyaret ederek geçen uzun bir günün ardından muhtemelen tek yapmak istediğiniz şey uyumak. Herkes gece veya günün herhangi bir saatinde uyuyabileceği rahat bir yer ister. Surin, gezginler için pansiyonlar, oteller ve hatta Airbnb dahil olmak üzere birçok seçenek sunar. Surin'de oldukça yoğun olabileceğinden her zaman önceden rezervasyon yaptırmak iyi bir fikirdir.

Seçeneklerden bazıları muhteşem bir sahil beldesi olan Surin Phuket'i içerir ve orta sınıf bir otel arıyorsanız Outrigger Surin Beach Resort da harika bir seçenektir.

3.Karon Beach

Bütçeniz kısıtlıysa ve Phuket'te nerede kalacağınız konusunda tavsiye almak istiyorsanız, çoğu kişi Karon'u tavsiye eder. Bu plaj Phuket Adası'nın batı kesimindedir. Adanın en büyüklerinden biri, sadece Mai Khao'nun yanında. Görünüşte sonsuz su ve kumun güzel manzaralarını görmeyi bekleyin

Karon'dayken yapabileceğiniz birçok şey var. En iyi yanı, onları deneyimlemek için bir servet harcamanıza gerek olmamasıdır.

Karon Plajı, üç kilometreden fazla berrak sulara ve kuma sahiptir. Turistler ve yerliler için oldukça popüler olmasına rağmen yer kalabalık değil. Günün hangi saati olursa olsun konaklamanızı keyifli hale getirecek restoranları ve dinlenme tesisleri bulunmaktadır

Çarpıcı özelliklere sahip bir tapınak olan Way Suwan Khiri Khet dahil olmak üzere bazı sıcak noktaları ziyaret edebilirsiniz. Daha maceralı bir aktivite istiyorsanız Karon Seyir Noktası gitmeniz gereken yer. Yürüyüş fırsatları sunar ve plajın ve hatta ormanın harika manzaralarını görebilirsiniz.

Bölgede lüks oteller var ama aynı zamanda pansiyonlar ve pansiyonlar ve hanlar gibi bütçe dostu seçenekler de bulabilirsiniz. Çoğu bir restoranın veya lokantanın yakınındadır, bu nedenle kısa bir yürüyüş yapabilir ve orada yemek yiyebilirsiniz. Karon Beach hakkında çok daha detaylı bilgileri, https://gezilecekyerler-listesi.com/phuket-te-nerede-kalinir/ adlı sayfada bulabilirsiniz.

4.Kata Beach

Kata Plajı, Patong Plajı'ndan sonra en çok ziyaret edilen plajlardan biridir. Kata Beach, Patong Beach'ten çok daha aile dostu bir konumdur. Rahat bir atmosfer istiyorsanız, Kata Plajı daha iyi bir seçenektir. Gece hayatı ve parti peşindeyseniz, Patong'da kalmak en iyisidir.

Karon Beach'in hemen güneyinde yer alan Kata Beach, plajlar, gece hayatı ve ilgi çekici yerler açısından Karon Beach'e benziyor ancak daha küçük ve pitoresk. Her ikisi de Patong plajının gece hayatı bölgesine kolay erişim ile rahat ve sessiz bir ortam isteyen aileler ve her yaştan çiftler için mükemmel bir yerdir

Kata Plajı, iki ayrı plajdan oluşan 1,5 km uzunluğunda altın kumlu, berrak mavi bir su plajıdır: Kata Yai plajı (büyük) ve Kata Noi plajı (küçük Kata anlamına gelir). Her ikisi de Club Med gibi büyük sahil beldelerinin ön cephesinde yer alan sevimli plajlardır. Plajlar yüzmek, güneşlenmek, sörf yapmak, şnorkel yapmak ve rahatlamak için harika yerlerdir

Plajın kuzey ucundaki kayalıklarda şnorkelli yüzme iyi bir seçenektir. Düşük sezonda, haziran-ekim ayları arasında deniz biraz dalgalanır ve burada sörf yapmayı öğrenebilirsiniz. Sörf Evi, her türlü su koşulunda sörf yapabileceğiniz yerdir

Kata veya Karon'dayken, Kata Noi, Kata Yai ve Karon Plajlarını görebileceğiniz Karon bakış açısına kolayca ulaşabilirsiniz. Hem çocuklar hem de yetişkinler için iyi tasarlanmış dinozor temalı bir mini golf olan Dino Park Mini Golf de bulunmaktadır.

Tüm Phuket'te mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri, Nakkerd Tepeleri'nin tepesindeki Phuket Big Buddha'dır. Büyük Buda, okyanusun 360 derecelik manzarasını sunan 45 metrelik etkileyici bir mermer heykeldir. Tapınağı ziyaret ederken omuzlarınızı ve dizlerinizi örtmelisiniz. Bu bölgede Phuket’te nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en iyi bölgelerden bir tanesi.