TATAR BELEDİYECİLER BAŞAKŞEHİR'DE

Türk devletlerinde yerel yöneticilerin deneyimlerini paylaşması ve karşılıklı dayanışmanın kurulması amacıyla kurulan Türk Dünyası Belediyeler Birliği, yöneticilere yönelik düzenlediği eğitim gezilerine Başakşehir'de devam etti

TURİZMİN SESİ


Attila Güvenç
İstanbul(Anayurt)- .
Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Andrey Nefedov, Tataristan Cumhuriyeti Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Alexandr Baryshev ve Belediye Başkanları, Başakşehir'in tecrübelerinden faydalanmak ve belediyenin mali yapısı, yatırım kaynakları, planlama ve problem çözme teknikleri hakkında bilgilenmek istediklerini belirterek Başkan Uysal'a çalışmalarını sordular.

Türkiye'de bulunan Tatar Özerk Cumhuriyeti'nden 25 Belediye Başkanı ve üst düzey yerel yönetici,eğitim gezisi çerçevesinde Başakşehir'i ve Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı ziyaret ederek belediyecilik çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulundular. İstanbul'da bulunan heyet, Başakşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasını ve Sular vadisini Başkan Uysal eşliğinde gezerek yapılanları yerinde inceleme fırsatı buldular.

Soruları yanıtlayan Başkan Uysal, Başakşehir'in sosyal dokusu ve farklı ihtiyaçları nedeniyle zorlu bir ilçe olmasına rağmen gelişmeye açık, geleceğin yıldız ilçesi olduğunu Tatar Belediyecilere anlattı. Uysal'la birlikte belediyenin yeni hizmet binasını da gezen konuklar, daha sonra Başakşehir'i otobüs turu ile tanıdılar, Sular Vadisi'ne hayran kalan heyet Uysal'dan vadiyle ilgili bilgi aldılar. Yabancı konuklar, akşam yemeğinden sonra Başakşehir'den ayrıldı.