Tarsim Sigortası Nedir?

Tarım ekonomi için ve toplumun gıda ihtiyacının karşılanması yönünden önemli bir alandır

TURİZMİN SESİ


Ancak bu alanda çalışan çiftçilerin tarımsal faaliyetleri çeşitli beklenmedik durumlardan etkilenebilir. Doğal afetler ve kazalar gibi sorunlardan ötürü çiftçiler maddi hasarlarla karşılaşabilir. Bu tür maddi kayıplara karşı bir güvence olarak tarım sigortası olarak da bilinen TARSİM sigortası yaptırılabilir. Çiftçilerin tercih edebileceği bu sigorta hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Yazımızda “TARSİM nedir?” sorusunun cevabını bulabilir ve bu sigortayla ilgili birçok konuda detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tarsim Sigortası Ne Demek?

Bu sigortayı yaptırmayı planlıyorsanız “TARSİM nedir?” sorusunu soruyor olabilirsiniz. Her ne kadar tarımsal faaliyetler ekonomik açıdan oldukça önemli olsalar da tarımla uğraşmak, beraberinde birçok farklı riski de getirebilir. Örneğin deprem, sel ve toprak kayması gibi pek çok doğal afetten, yangın gibi kazalardan ve beklenmedik birçok durumdan ötürü çiftçiler zarara uğrayabilir. Çiftçilerin bu tip maddi zararlara karşı bir önlem olarak yaptırabilecekleri tarım sigortası farklı teminatlarıyla güvence sağlar. Tarım Sigortaları Havuzu anlamına gelen TARSİM, çiftçilere devlet destekli olarak yaptırabilecekleri sigorta ürünleri sunmaktadır.

Tarsim Sigortası Ne İşe Yarar?

Tarım faaliyetleriyle uğraşıyor veya uğraşmayı planlıyorsanız bu sigorta çeşidinin ismini duymuş olabilirsiniz. Peki TARSİM sigortası ne işe yarar ve hangi durumlarda çiftçilere tazminat sağlar? Bu sigorta çeşidi ile çiftçiler sigorta poliçe kapsamlarına bağlı olarak farklı durumlarda ödeme alabilir. Tarım sigortasının ana kapsamı çeşitli doğal afetler, kazalar ve hayvanlarda görülen hastalıklara bağlı oluşan hasarlar durumunda ödeme içerir. Ayrıca tarım sigortası ile çiftçinin tarım ürünleri, tarımsal yapıları ve tarım aletleri sigortalanır. Bunun yanı sıra ek teminatlar ile sigorta kapsamını genişletmek mümkündür.

Tarsim Sigortası Zorunlu Mu?

Tarım sigortası yaptırarak tarımsal faaliyetler sırasında karşılaşılabilen çeşitli beklenmedik durumlara karşı önlem almak isteyen çiftçiler TARSİM sigortasından faydalanabilir. Peki devlet destekli olarak sunulan bu sigortayı yaptırmak konusunda bir zorunluluk var mıdır? Bu sigortanın yaptırılması konusunda bir zorunluluk bulunmamaktadır. Ancak tarımsal alanda çeşitli hasarlara karşı bir güvence elde etmek adına isteğe bağlı olarak bu sigortadan yararlanılabilir.

Tarsim Sigortası Ne Zaman Yapılır?

Tarımsal faaliyetler alanında sigorta sahibi olmak ve çeşitli beklenmedik durumlara karşı bütçenizi güvence altına almak istiyorsanız bu sigortanın yaptırılma tarihlerini merak ediyor olabilirsiniz. TARSİM resmi websitesi üzerinden ilk ve son poliçe kabul tarihlerine ulaşabilirsiniz. Ürün çeşidi ve il gibi faktörlere göre değişebilen ilk ve son poliçe kabul tarihlerini bu şekilde rahatlıkla inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Tarsim Sigortası Nasıl Yapılır?

Eğer bu sigortadan yararlanmak ilginizi çekiyorsa gerekli işlemleri gerçekleştirdikten sonra tarım sigortanızı yaptırabilirsiniz. İlk olarak Çiftçi Kayıt Sistemi üzerinden gerekli bilgiler güncellenir. Sigorta yapılma süreci için öncelikle TARSİM’e ya da yetkili bir sigorta şirketinin acentesine müracaat edilir. Daha sonra bilgi sorgulama, kayıt ve poliçe hazırlama gibi işlemlerin ardından sigorta işlemleri gerçekleştirilebilir.

Tarsim Sigortası Hesaplama

Yazımızda “TARSİM nedir?” sorusunu detaylı bir biçimde cevaplandırdık. Bu sigortanın ne olduğu, ne işe yaradığı, nasıl yaptırıldığı gibi konuları ana hatlarıyla inceledik. Şimdi, eğer bu sigortaya ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız gerekli adımları izleyerek sigortanızı yaptırabilirsiniz. Tarım sigortası yaptırmadan önce merak ettiğiniz bir konu prim ödemelerinin hesaplanması olabilir. Bu hesaplamayı yapmak için TARSİM resmi websitesinde yer alan “Online Prim Hesabı” sayfasını kullanabilirsiniz. Sayfa üzerinden istenilen bilgileri doldurarak sigorta priminizi hesaplayabilir, ödemeniz gerekecek miktarı öğrenebilirsiniz. Bu alanda tercih ettiğiniz sigorta ürünlerine ve ek teminatlara bağlı olarak prim ödemelerinde değişiklik görülebilir.