TARİHİ ÇARŞILAR PLATFORMU

Tarihi Çarşılar Platformu Projesi nedeniyle Kapalıçarşı Esnaflar Derneği , Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği ( BTCH ) ile İstanbul'da resmi temaslarda bulundu

TURİZMİN SESİ -HANDE KURT-FOTO-AYDIN METAN VE EGEM KURT 


Tarihi çarşıların kendi arasında bir bağ oluşturması,şartlarının iyileştirilmesi, canlandırılması ve sürekliliğin sağlanması düşüncesinden yola çıkılarak oluşturulan Türkiye Tarihi Çarşılar Platformu Projesi nedeniyle Kapalıçarşı Esnaflar Derneği , Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği ( BTCH ) ile İstanbul'da resmi temaslarda bulundu.

Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Dr. Hasan Fırat ve BTCH Başkanı Şeref Akgün başkanlığındaki heyetler Fatih Belediye Başkanlığı , İstanbul Kuyumcular Odası ve İstanbul Valiliği'ne gerçekleştirdikleri ziyaretlerde tarihi çarşılar platformunu anlattılar. BTCH heyeti , Başkan Şeref Akgün başkanlığında , yönetim kurulu üyeleri başkan yardımcısı Mehdi Kamruz,Levent Aslansoy, Mevlüt Çiçek, Mehmet Aydın, Muhsin Özyıldırım, Bülent Erginal 'dan oluşuyordu.

Kapalıçarşı Derneği heyeti, Başkan Dr. Hasan Fırat, yönetim kurulu üyeleri başkan yardımcısı İlyas Koç,genel sekreter Cem Arıca ,Coşkun Gençoğlu, Atilla Saraç,Beşir Sakarya, Suat Metin Sayman ,Muhittin Canbıçakoğlu, Mehmet Ekşi 'den oluşuyordu. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir , tarihi kapalı çarşıların önemine değindi ve Kapalıçarşı'ya desteklediklerini söyledi.Kuyumcular Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda tarihi çarşılar platformu için fikir alış verişi yapıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ,heyetleri makamında kabul etti. Görüşme sırasında tarihi kapalı çarşıların yönetimlerine tavsiyelerde bulundu. Turizmde döviz kazanılmasının yanında insan sevgisi kazanmanın daha büyük geri dönüş sağlayacağını belirtti ve en hızlı şekilde en mükemmel hizmetin verilemesinin önemini anlattı.