TANITIMA ARTI KATTIK

BW The President Hotel Genel Müdürü Ersin Durgun, “Çok zengin bir kültüre ve farklı turizm çeşidine sahibiz. Güçlü yönlerimizi ve farklılıklarımızı ortaya çıkartarak, daha fazla tanıtmalıyız”

TURİZMİN SESİ


Tarihi, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri, alışverişten eğlenceye kadar sunduğu turizm çeşidiyle, turizmde ciddi bir potansiyele sahip olduğumuzu kaydeden BW The President Hotel Genel Müdürü Ersin Durgun, “Çok zengin bir kültüre ve farklı turizm çeşidine sahibiz. Güçlü yönlerimizi ve farklılıklarımızı ortaya çıkartarak, daha fazla tanıtmalıyız”

PROMOSYON PAKETLERİ İLE DARALMAYI AŞTIK
Krizden en az etkilenen sektörlerden biri olmakla birlikte, yılın ilk 3 ayında daralma yaşandığını hatırlatan Ersin Durgun, oteller genelinde bu daralmanın, hazırlanan 'promosyon paketleri' ile aşılmaya çalışıldığını söyledi. Otel olarak, durgun dönemlere yönelik çeşitli promosyon paketleri sunduklarını anlatan Ersin Durgun, “Tanıtım çalışmaları ve promosyon paketlerimiz ile durgun tarihleri iyi geçirmeye çalışıyoruz. Genel olarak yılı değerlendirdiğimizde, ilk 6 ayı başarılı geçirdik. Eğer, bu şekilde giderse, 2008 yılı rakamlarımızı bile geçmeyi hedefliyoruz” dedi.
Mayıs ve Haziran aylarını beklentilerin üzerinde geçirdiklerini kaydeden Ersin Durgun, Temmuz ayını ortalama % 90 ile kapatacaklarını, Ağustos-Eylül ve Ekim aylarının çok yoğun gözüktüğünü söyledi.

Durgun gözüken Kasım ve Aralık aylarına yönelik özel bir promosyon paketi üzerinde çalıştıklarını ifade eden Ersin Durgun, “Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ayları için bazı aksiyonlar alıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışına yönelik hazırlayacağımız, alternatifli promosyon paketleri için görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

İSPANYOL TURİSTLERDEN YOĞUN TALEP DEVAM EDİYOR
Otel olarak, İspanyol turistlerden yoğun talep aldıklarını anlatan Ersin Durgun, “Otelimizin yıllık tablosuna baktığımızda, her 100 misafirimizden, 35 misafirimizi İspanyollar oluşturuyor. Zira, İspanya pazarında 'ismen' tercih edilen bir oteliz. İspanyol konuklarımızın ardından, sırasıyla, Alman, Fransız ve Amerikalı misafirlerimizi ağırlıyoruz. Tarihi Yarımada lokasyonunda yer aldığımız için de, özellikle tarihi- kültürel zenginliğimizi görmeye gelen turistleri ağırlıyoruz. Bu yıl otelimizde, İspanyol turist sayısında, geçen senenin ilk 6 aylık rakamlarına göre yaklaşık % 33 artış var. Diğer pazarlara da bakarsak, İtalya, Hollanda, İsveç, İsviçre, Finlandiya ve Avusturya pazarlarında da artış oldu” şeklinde konuştu.

HER İKİ OTELİMİZ, MİSAFİR MEMNUNİYETİNDE İLK 3'TE
Misafir memnuniyeti için yenileme, eğitim, sosyal faaliyetler ve kalite alışmaları yaptıklarını belirten Ersin Durgun, bu çalışmalar neticesinde her iki otellerinin de, Best Western Türkiye Otelleri içerisinde ilk 3'te yer aldığını söyledi. Ersin Durgun konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son 3 yıldır, her iki otelimizde, 5 milyon doların üzerinde yenileme yatırımı yaptık. Şu an, devam ettiğimiz yenileme çalışmalarımız ile otellerimiz akıllı bina özelliklerine sahip olacaktır. Ayrıca, otelimizin çevreye duyarlı olması yönündeki çalışmalarımız da devam ediyor. Bu çalışmalarımızın neticesinde, Turizm İşletmesi Belgeli Konaklama Tesislerine verilen Çevreye Duyarlı Tesis Belgesini almayı hedefliyoruz”

KADROSU, ÇOK İYİ BİR OTELİZ
Otel olarak, 'misafir memnuniyetini' en üst düzeye çıkarmak için çalıştıklarını anlatan Ersin Durgun, “Uzun yıllardır birlikte çalıştığımız, çok iyi bir kadroya sahibiz. Misafir memnuniyetini, en üst düzeye çıkartmak için ekibimiz canla başla çalışıyor. Yapmış olduğumuz, müşteri memnuniyeti anketlerinde de, bu memnuniyet görülüyor. Türk misafirperverliği anlayışıyla sunduğumuz kaliteli hizmet anlayışımız da, özellikle dünyada 'ismen' tercih edilen bir otel olmamızı sağlıyor” dedi.