TAKIMYILDIZLAR MÜCEVHERİ DEFİLESİ

Marzia ve Daniela Banci Mücevherleri Marmara denizinden ve altın ile renklendirilmiş olan gökyüzünden esinlenerek Benzersiz ve sınırlı sayıda bir koleksiyon gerçekleştirdiler

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR


8 Mart 2011 ve Dünya Kadınlar Günü ve İtalya Birliğinin 150º yıldönümü kutlamaları kapsamında Banci Gioielli'nin yeni takı kolleksiyonu “Takımyıldızlar” adlı sanat mücevheri defilesi, İtalya Büyükelçisi'nin İstanbul'daki ikametgahı Palazzo Venezia'da yapıldı

30 yıllık emeğin ve yaratıcı ruhun yansımaları olarak “Bir yıldızlık Gökyüzü” adıyla 21 farklı ayrı bir kolleksiyonla birbirinden güzel mankenler tarafından son derece elit bir konukların oluşturduğu bir atmosferde görkemli ve zarif bir bir sunumla sergilendi. Lanzarote adası lav kayaları görüntüleri Giovanni Boaretto tarafından bir video haline getirilip, Alman besteci Alva Noto'nun müzikleri eşliğinde ve etkinlik için modeler tarafından giyilen kostümler İstanbul Harvey Nichols tarafından seçilen uluslararası markaların köstümleri (Emilio Pucci, Costume National, Ports, Alexander Wang, Diane von Furstenberg, Donna Karan, Hakaan Elbis) shoes partner Heavy Machine ile “Gökyüzü” ve “Takımyıldızlar” isimli yeni takı koleksiyonu için Marzia ve Daniela Banci'nin yıldızların gizemli dünyası esin kaynağı oldu.

“ Palazzo Venezia, takıların kadın bedeni ile uyumunun etkileyiciliğini vurgulayacakları mükemmel bir defile-etkinlik yerdir. Marzia ve Daniela Banci için günümüz modasının giysi ile takı arasındaki yenilikçi bir ilişkiyi ve yöntemi keşfetmektir: bu onların yaratıcılık temalarıdır.” Diyen İtalya Elçisinin Açılış konuşmasını sonra Marzia Banci,“Bir kadın vücudunda takımyıldızların nasıl bir yer aldığını göstermek istiyoruz” şeklinde ifade ediyor kendilerini. Ve Yine” Biz değerli metallerin hafif veya ağır, opak veya parlak olsunlar ten ile doğrudan temasının iletişimini kurmak istiyoruz Laboratuvar sınırları içinde süren çalışmayı sahneye taşıma ihtiyacı, kıymetli maden ve taşların doğal evren ile ilişkilendirilerek şiirsel imgeleri yaratıcı bir proje ile nasıl gösterilebilir arzusundan kaynaklanmaktadır.

“Gökyüzü” Marzia ve Daniela Banci'nin son özle tasarım koleksiyonudur. “'Gökyüzü' adı, Cortina d'Ampezzo'dan bir kış gecesi safir renkli gökyüzünün görülmesinden gelmektedir. Parlak mavi bir atmosfer, altın gibi ışıldayan Ay ve Venüs, dağda beyaz kar. Ben uzun zaman bu manzaraya bakakaldım. Herşey o kadar güzel ve kusursuzdu ki bu gezegende bulunmaktan kendimi şanslı hissediyordum. “Takımyıldızlar” Banci Gioielli'nin takı sanatı koleksiyonunda beyaz ve sarı altın, elmas, inci, necef taşı ve lacivert taşlar kuvars, akik, turmalin, lacivert taşı parlak gümüş ve altın iplikler ve ince levhalar dövülerek hazırlandı.