SÜTLÜCE GEMİSİ SEFERLERİNE BAŞLADI

İDO'nun Haliç ve Üsküdar hattında kullanılmak üzere inşa ettirdiği Haliç gemilerinin ikincisi olan Sütlüce gemisi seferlerine başladı

TURİZMİN SESİ


İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'nin Haliç ve Üsküdar hattında kullanılmak üzere inşa ettirdiği Haliç gemilerinden ikincisi olan Sütlüce gemisinin sefere başlaması nedeniyle Sütlüce Vapur İskelesi'nde tören düzenlendi. Sütlüce sakinleri, sabah saatlerinde vapur iskelesinde bir araya geldi.

 Haliç hattında yolcu taşımacılığının yanı sıra turistik amaçlı olarak da kullanılacak 600 kişi kapasiteli 3 gemiden ikincisi olan Sütlüce gemisi, ilk seferini adını aldığı semtin sakinleriyle gerçekleştirdi. Sütlüce
sakinleri tören sırasında gemiye çıkarak hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Geminin camları başta olmak üzere köşe bucak her yeri vatandaşlar tarafından temizlendi.

Temizlik çalışmasının ardından Sütlüce Muhtarı Zafer Tanyas, gemiye mahalleli adına bir plaket yapıştırdı. Vatandaşlar, "Eskiden böyle gemiler yoktu. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Böyle lüks gemileri yaptıkları için onlara olan sevgimizi, teşekkürümüzü gemiyi temizleyerek gösteriyoruz" diye konuştu. Gemi, gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilk seferine çıktı.