SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İLE GELECEK TURİZMDE

Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle, sürdürülebilir turizmle yerel ekonomiye ve kalkınmaya destek vermek üzere hayata geçirilen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Proje

TURİZMİN SESİ


Türkiye genelinde yoğun ilgi gören projeye 60 ilden 250’nin üzerinde fon başvurusu yapıldı. Ön değerlendirme sonuçları 20 Mayıs tarihinde paylaşılacak ve oylamayı geçen başvuru sahipleri Mayıs sonunda İstanbul’da bir araya gelerek Sürdürülebilir Turizm ve Proje Geliştirme Eğitimi’ne katılacaklar.T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes, 2007 yılından bu yana yürütmekte oldukları ‘Gelecek Turizmde’ sosyal sorumluluk projesini yeni bir vizyon ve bakış açısıyla devam ediyor. Bu doğrultuda, sürdürülebilir turizmle yerel ekonomiye ve kalkınmaya destek vermek amacıyla geliştirilen Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu projesine başvuru süresi sona erdi.

Yoğun ilgi sebebiyle başvuru tarihinin bir kez uzatıldığı projeye, Türkiye’nin 60 ilinden 250’den fazla yaratıcı ve sürdürülebilir turizm odaklı başvuru geldi. Yerel ürün geliştirilmesinden sürdürülebilir yaşam alanları oluşturulmasına, gelir getirici araçlar ve yeni işgücü yaratılmasından yerel alanda kapasite geliştirilmesine kadar geniş bir perspektifteki projelere Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamında sadece fon desteği değil;  danışmanlık, iletişim ve eğitim desteği de sağlanacak. 

Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu hakkında detaylı bilgiler
Başvuru süreci tamamlanan Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’yla, özel ve kamu kurumlarının işbirliği içinde kalkınma odaklı turizme yönelik uygulamaların desteklenmesi ve sürdürülebilir turizm projelerinin artması hedefleniyor. Destek fonu ve değerlendirme süreciyle ilgili detaylı bilgi için  www.gelecekturizmde.com adresini ziyaret edebilirsiniz.