SUNEXPRESS'TEN ÇEVREYE KORUMA

SunExpress, ISO 14001 çevre sertifikasına sahip bir havayolu olarak, çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor

TURİZMİN SESİ


Bu kapsamda SunExpress çalışanları, 17 Ekim Cumartesi günü, Antalya'nın önemli turizm bölgelerinden Kundu'da aileleriyle birlikte çöp toplayarak, çevrenin korunmasına yönelik anlamlı bir girişimde bulundu. Caretta'ların yumurtlama bölgesi olan Kundu sahilindeki temizlik çalışmasına, Aksu Belediyesi ve Kundu Muhtarlığı da destek verdi. 30 şirket çalışanın katıldığı etkinliğin ardından, plaja yeni çöp konteynerleri ve uyarıcı tabelalar yerleştirildi.

SunExpress'in Çevre Yönetim Temsilcisi Claudia Erkaya, “SunExpress çevrenin korunması hususunda sahip olduğu ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikası kapsamında birçok teknik kriteri yerine getiriyor. Çalışanlarımız ve ailelerinin katkısıyla, çevre bilincini şirket kültürümüzün bir parçası haline getirmeye çalışıyoruz. Antalya'da sahillerimizin ve plajlarımızın temizliği, hem doğanın dengesi hem de turizm açısından önemli. Bugün burada çevre için attığımız küçük adımın, çocuklara, yerel halka ve özellikle bizim gibi Antalya'da faaliyet gösteren şirketlere örnek teşkil etmesini arzu ediyoruz.” dedi.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi nedir?
İşletmelerin çevreye verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkünse ortadan kaldırılabilmesi için geliştirilen yönetim sistemidir. Özünde doğal kaynak kullanımının azaltılmasını, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan, risk analizleri tabanında kurulan bir yönetim modelidir.