Sultanahmet Meydanı'nda Canlı Bomba Patladı

İslam Eserleri Müzesi'nin tam önünde yaşanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldı

TURİZMİN SESİ

Sultanahmet Meydanı'nda canlı bomba kendini turist kafilesi içinde patlattı.İstanbul'un birçok yerinden duyulan şiddetli patlama 15 km’lik bir alanda duyuldu. Sultanahmet'te Canlı Bomba Saldırısıyla çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu ve etrafa saçılan parçalar olduğu söyleniyor.Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin tam önünde yaşanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldığı bildirildi. Müze yetkilileri müzeyi ziyarete kapattıklarını, içerdeki ziyaretçileri de arka kapıdan tahliye ettiklerini duyurdu.

Patlamanın nedeninin henüz bilinmediği ve ikinci patlama ihtimaline karşı polisin insanların alana girmesini engelliyor. İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda Dikilitaş ile Alman Çeşmesi arasında, saat 10.20 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği, Dikilitaş'ın hemen yanında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Olay yerine ulaşan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü (OYİ) ekipleri, patlamanın "canlı bomba" olabileceğine işaret eden düzenek parçaları buldu.

Patlamanın ardından çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, yaralıların büyük bir bölümü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların çoğunun turist olduğu öğrenildi.Çevik Kuvvet ekibi ile polis helikopteri çevrede önlem aldı. Patlamanın canlı bomba eyleminden kaynaklandığı belirtiliyor. Bomba imha ekipleri, bölgede ikinci bir bomba olma ihtimaline karşı çalışmalarını sürdürüyor.
 
Patlamanın  Kadıköy, Üsküdar, Taksim, Beşiktaş, Şişli,Çağlayan, Eyüp, Sirkeci, Fındıklı ve Kasımpaşa gibi İstanbul'un pek çok ilçesinden duyulduğu söyleniyor.Sulatanahmet’e çıkan yollar  araç giriş-çıkışına kapatıldı. Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamanın ardından tramvay seferleri de durduruldu. İstanbul Fatih, Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamanın ardından Kabataş-Davutpaşa tramvay seferleri de çift yönlü olarak durduruldu. Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin tam önünde yaşanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldığı bildirildi.Müze yetkilileri müzeyi ziyarete kapattıklarını, içerdeki ziyaretçileri de arka kapıdan tahliye ettiklerini duyurdu.