Sultanahmet Bölgesinde, hem Bizans hem de Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma pek çok tarihi yapı bulunmaktadır

İstanbulun en gözde ilçelerinden biri olan Sultanahmet hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olması sebebiyle konaklama imkanları çok çeşitlidir

TURİZMİN SESİ


İstanbul'un en turistik bölgesi olan Sultanahmet'te çok sayıda kaliteli ve bütçenize uygun otel mümkün. Bunun yanısıra, lüks otelleride içinde barındıran Sultanahmet, ziyaretçilerine eşsiz konaklama seçenekleri sunar. Sultanahmet otelleri hem tarihi ve kültürel seyahatleriniz hem de iş seyahatleriniz için gerekli imkânlara sahip şehir otelleridir. Sultanahmet otellerini butik oteller ve lüks oteller olarak iki başlıkta inceleyebiliriz.

Sultanahmet Butik Otelleri

Hem Bizans hem de Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma pek çok tarihi yapının bulunduğu Sultanahmet’te bulunan butik oteller, genellikle ilçenin merkezinde bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

Anadolu Hotel Sultanahmet
Etkileyici bir konaklama ve güler yüzlü hizmet sunan Anadolu Hotel, hem iş hem de tatil seyahatinde olanlar için kalmak için ideal bir mekandır. Anadolu Hotel, İstanbul'un Sultanahmet semtinde (tarihi yarımada), Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii ve Topkapı Sarayı'na sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır.

Esans Hotel
Esans, Atik Ali Paşa Camisi'den yürüyerek 15 dakika uzaklıkta bulunan ve modern odalarda konaklama imkanı sağlayan 3 yıldızlı bir oteldir. Osmanlı mimarisine sahip olan bu otelin binası 2010 yılında yenilenmiştir.

Amiral Palace İstanbul
Tarihi Sultanahmet yarımadasının merkezinde yer alan Amiral Palace Hotel, Ayasofya'ya sadece 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. Sabahları Garden Restaurant'ta kahvaltı büfesinin tadını çıkarabilirsiniz. Otelin teraslı restoranında İstanbul'un ve Marmara Denizi'nin panoramik manzarası eşliğinde yöresel yemekler servis edilmektedir.

Sultanahmet Lüks Otelleri

Tarihle iç içe bir tatil için kusursuz bir konaklama bölgesi olan Sultanahmet birçok lüks otel bulunmaktadır. Sultanahmet otellerinden bazıları şunlardır:

Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet
Four Seasons Hotel, Osmanlı döneminden kalan bir binanın restore edilmesiyle kullanıma açılmıştır. Kare şeklindeki binanın tam ortasında, yeşilin en güzel tonlarına sahip muhteşem bir bahçesi var. Kahvaltı ve brunch servisi açık ve kapalı alanı bulunan bu güzel bahçede veriliyor. Yaz aylarında otelin üst katındaki teras restoranı da misafirlere hizmet veriyor.

Sura Hagia Sophia Hotel
Sultanahmet'te bulunan tüm önemli yerlere yürüme mesafesinde olan otelde Türk lezzetlerini tadabileceğiniz Sura Kebab Restaurant bulunmaktadır. Aynı zamanda, Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmanız için otelin zemin katında bulunan Deraliye Restaurant müşterilere hizmet vermektedir

Seven Hills Hotel
Sultanahmet'te bulunan Seven Hills Hotel, Sultanahmet Meydanı ve Ayasofya Müzesi'ne birkaç adım mesafededir. Yerebatan Sarnıcı ve Sultanahmet Camii 3 dakika mesafededir. Seven Hills Hotel Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet Camii, boğaz ve adalar manzaralı keyifli bir çatı terası bulunmaktadır.

Villa Hagia Sophia
Topkapı Sarayı'den yürüyerek 15 dakikalık mesafede bulunmaktadır. Osmanlı mimarisi ile meşhur olan otel, 2011 yılından beri konuklarını ağırlamaktadır. Zengin bir yiyecek menüsü sunan otelin restoranında, yöresel mutfağın tadını çıkarabilirsiniz.