STOCKHOLM-ANTALYA DİREKT UÇUŞLARI

Batı Akdeniz bölgesi ile Avrupa ülkeleri arasındaki havayolu ulaşımı Antalya-Paris, Antalya-Stokholm ve Antalya-Düseldorf tarifeli seferleri ile daha da genişliyor

TURİZMİN SESİ


Akdeniz bölgesinin en büyük havalimanı olan Antalya Havalimanı'ndan 2 Ekim Cuma günü Paris'e, 3 Ekim Cumartesi günü ise Düsseldorf ve Stokholm'e ilk direkt uçuşlar gerçekleşti. ICF Airports (Fraport-IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş.) tarafından işletilen Antalya Havalimanı'ndan Paris, Düseldorf ve Stokholm'e, 2 Ekim Cuma ve 3 Ekim Cumartesi günleri THY'nin direkt seferleri başladı.

ICF Airports yetkilileri, Antalya'dan Paris, Düseldorf ve Stokholm'e uçan ilk yolcuları, iyi yolculuklar mesajları taşıyan beyaz güller ve lokumlarla uğurladı. 2008 yılı içerisinde 9 milyon yolcu sayısına ulaşan Antalya Havalimanı'ndan Paris'e yapılacak seferler pazartesi ve cuma günleri, Düsseldorf ve Stokholm'e yapılacak seferler ise cumartesi günleri gerçekleşecek. Üç yeni destinasyonla birlikte uluslararası yolcu trafiğinde Türkiye'nin en büyük havalimanı sayılan ICF Antalya Havalimanı'ndaki hareketliliğin artması, şehre yüksek gelir grubuna mensup turistlerin çekilmesi ve turizmin 12 aya yayılması bekleniyor.

ICF Airports Antalya Havalimanı Hakkında
Fraport-IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş., 14 Eylül 2007'den itibaren İç Hatlar Terminali ve 1. Dış Hatlar Terminali ile 2009 yılında 2. Dış Hatlar Terminali'nin 17 yıl süresince işletim hakkını üstlenmiştir. ICF Airports; Antalya Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri'nin işletiminin yanı sıra CIP Terminali'nin yönetiminden de sorumludur. ICF Airports uluslararası standartlarda sunduğu yüksek kalitede hizmet, teknolojiye yaptığı yatırımlar, eğitimli ve kalifiye personelinin yanı sıra iş ortaklarıyla kurduğu güçlü ve uzun vadeli ilişkileri sayesinde, sektörde farklı bir konuma sahiptir.

2007 yılında yaklaşık 17,4 milyon yolcuya hizmet veren Antalya Havalimanı, uluslararası yolcu sayısında Türkiye'de birinci sırada yer almaktadır. Ülkemizin en önemli havalimanı işletmecilerinden biri olan ICF Airports, Fraport AG ve IC İçtaş'ın uzun yıllara dayanan deneyimlerinden sağlanan sinerji ile sektörde liderliği hedeflemektedir.

Fraport
Uluslararası havalimanı işletmeciliğinde lider kuruluş Fraport AG, 80 yılı aşkın süredir Frankfurt havaalanında gösterdiği üstün performans çerçevesinde, havalimanı işletmeciliği, yer hizmetleri ve danışmanlık alanlarında proje ve yatırımlarını başarıyla yürütmektedir. Dünyada yaklaşık 60 farklı noktada faaliyet gösteren Fraport, uzmanlık ve tecrübesini, kalite, müşteri odaklılığı ve kurumsal sorumluluk ilkelerinden ödün vermeksizin yatırımlarının bulunduğu havalimanlarına aktarmakta ve ülkelerin yerel ekonomilerinin gelişimine büyük katkıda bulunmaktadır.
IC İçtaş
İbrahim Çeçen tarafından 1969 yılında kurulan IC Yatırım Holding A.Ş., inşaattan altyapı yatırımlarına, turizmden enerjiye, tarımdan hazır çelik ürünlerine kadar çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 11 firma sayesinde gerçekleştirdiği önemli projelerle ve yarattığı istihdamla Türkiye'nin kalkınmasında etkin rol oynamaktadır. IC Yatırım Holding'in bir kuruluşu olan IC İçtaş, makro ölçekteki yurtiçi ve yurtdışındaki pek çok projede görev alan, alanında lider bir inşaat şirketidir. IC İçtaş, kalite odaklı profesyonel yaklaşımları ve sosyal alanlarda üstlendiği sorumluluklar ile Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlamaktadır.