STARWOOD ODA SAYISINI ARTTIRIYOR

Bünyesinde W Hotels, Le Meridien ve Sheraton gibi önemli otel markalarını barındıran Starwood Grubu 2012'nin üçüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı

TURİZMİN SESİ


Starwood Grubu tarafından yapılan açıklamada şirketin 1 Ocak-30 Eylül arası dönemde elde ettiği operasyonel gelir 2011 yılına göre yüzde 18 artış göstererek 344 milyon dolardan 405 milyon dolara çıktı. Aynı dönemde özel ürünlerin dışındaki operasyonlardan elde edilen gelirde ise yüzde 38'lik artış kaydedildi. Buna göre özel ürünler dışındaki operasyonlardan 2011 yılında 273 milyon dolarlık gelir elde edilirken, bu yıl bu rakam 376 milyon dolara yükseldi.

25 YENİ OTEL İÇİN ANLAŞMA İMZALANDI
Starwood yönetimi tarafından yapılan açıklamada Temmuz-Eylül arası dönemi kapsayan yılın üçüncü çeyreğinde 25 yeni otel için anlaşma imzalandığı kaydedildi. Anlaşma yapılan otellerin 18'ini yeni oteller, 7 tanesini ise halihazırda başka markalar tarafından işletilen oteller oluşturdu. Sözkonusu oteller devreye girdikten sonra Starwood bünyesine 4 bin 800 oda katılacak.Üçüncü çeyrekte Starwood Grubu markaları altında faaliyetlerine başlayan otel sayısı ise 20 oldu. Hizmete giren 20 otelin şirket portföyüne kattığı oda sayısı da 6 bin 500 oldu. 30 Eylül itibariyle Starwood Grubu çatısı altında anlaşması imzalanmış ve inşaası süren toplam oteller sayısı ise 370 olarak açıklandı. Bu otellerin devreye girmesi ile birlikte Starwood Grubu'nun oda sayısında 95 bin artış yaşanacak.