SPORTİF BALIKÇILIK TURNUVASI SONA ERDİ

Bodrum Milta Marina ve Marina Yacht Club Bodrum’un sponsorluğunda düzenlenen 5.Bodrum Uluslararası Sportif Balıkçılık Turnuvası sona erdi

TURİZMİN SESİ

24-27 ekim tarihleri arasında bu yıl 5ncisi gerçekleştirilen Bodrum Uluslararası Sportif Balıkçılık Turnuvası 30  offshore balıkçı teknesi ve 180 yarışmacının  katılımı ile Bodrum Milta Marina’nın ve Marina Yacht Club Bodrum’un ana sponsorluğu altında  ve diğer birçok önemli sponsor firmanın desteği ve büyük heyecanla gerçekleştirildi. Turnuvayı destekleyen yerel yetkililer ve sponsorlar etkinliği daha geniş kitlelere ulaştırmak için önümüzdeki yıllarda da desteklerinin artarak süreceğini söylediler.

Yarışmanın hakemliğini IGFA Türkiye temsilcisi Dr. Serdar GÜNSEREN ve Bodrum Marin Grup CEO’su Haluk Tepe yaptı.
 
Yarışma öncesi IGFA Türkiye temsilcisi Dr Serdar GÜNSEREN tarafından tüm yarışmacılara Yakala ve Bırak tekniği ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Olta balıkçılığının uzun yıllar yapılabilmesi için birçok balık yarışmacılar tarafından sağlıklı bir şekilde denize geri bırakıldı. Balıklarını denize geri bırakan yarışmacılar için hakem heyeti iki kat puan uyguladı.Hakem Heyeti” Bir çok deniz  ve kara avının yapılabildiği, dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz, bu turnuvada amacımız çok balık tutmak değil sportif ve etik bir yaklaşımla denize ve  sportif balıkçılığa gönül vermiş insanlara çevre ve doğa sevgisini aşılmak şeklinde açıklama yaptı.Çekişmeli geçen yarışma sonucunda Yarışmacıların 2 günlük performansları sıralama şu şekilde gerçekleşti:
 
OFFSHORE KLASMANINDA:
 1 inciliği, CANO 1 teknesi ile Can Özer ve ekibi 
2nciliği;    HEAVEN EXPRESS teknesi ile Hakan KÜLAHÇI ve ekibi
3üncülüğü,   Yunanistan’dan gelen CASTAWAY teknesi ile  Vissarion  & Sophia BALALİS çifti
Kazandılar
 
INSHORE KLASMANINDA:
1nciliği ACATES  teknesi ile  Kadir  KURTULUŞ   ve ekibi
2nciliği  YURDADOĞAN teknesi ile  Bülent YURDADOĞAN ve ekibi
 3ncülüğü  AYLİN teknesi ile Necmettin YAY ve ekibi kazandılar
 
 
Ayrıca: 
BAYAN YARIŞMACI ÖZEL ÖDÜLÜ: TNT ekibinden Bota Göz TEPE CASTAWAY teknesinden Sofia BALALİS e 
 
ŞAKIR TÜFEKÇI ÖZEL ÖDÜLÜ :    My SON teknesiyle yarışmaya katılan Ömer Faruk TORUN a (yelkenli tekne ile yarıştıklarından çevre koruma ödülü olarak,) 
 
YAKALA VE BIRAK ÖZEL ÖDÜLÜ: BONİTO teknesiyle yarışmaya katılan Rıza SARAF a( tutukları balıkları denize sağlıklı bir şekilde geri sadıklarından) 
 
EN KÜÇÜK YARIŞMACI ÖDÜLÜ: MOONLİGHT teknesiyle yarışmaya katılan Ömer ÜÇERe
 
YILIN BALIKÇISI ÖDÜLÜ: JASMİN Teknesiyle yarışmaya katılan YENAL EGE ye  verildi.
Çok güzel bir havada yapılan çekişmeli yarışma Marina Yacht Club Bodrum’da düzenlenen  ödül töreni ve canlı müzik eşliğinde muhteşem gala yemeği  ile son buldu. 
Organizasyonu gerçekleştiren Haluk TEPE tüm katılımcılara ve sponsorlara teşekkür ederek denize ve çevreye gönül veren tüm balıkçı dostlarımızı her yıl bodruma bekliyoruz dedi. 
Yarışmacılar bu organizasyonun sahibi Bodrum Marine Grup  CEO’su Haluk Tepe ve ekibine yarışmanın devamlılığını sağladığı için teşekkürlerini ilettiler.