SOSYETENİN YENİ ADRESİ

Doğal güzelliklerin karışımı, geleneksel özellikler ve arkeolojik sitelerle dolu Corfu Adası'nın tamamı, UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır.

TURİZMİN SESİ


Corfu Adası (Kerkira), İyon yunan adalarının en popüleridir. İki hisarı (kalesi), dar sokakları, yüksek binaları, kemerleri, Venediklilerin inşa ettiği belediye binası, Saint Spyridon kilisesi, Corfu Adası koruyucu azizi, çiçeklerle dolu bahçeleri, eşsiz dökme demir parmaklıklı balkonlarıyla ve bunların şekillendirdiği manzara seliyle küçük bir cennet olarak algılanıyor.

Dünya sosyetesinin favori tatil mekanlarından biri olarak tanınan Yunanistan'ın Corfu Adası, 24 – 26 Nisan 2009 tarihleri arasında kendine özgü ada yemekleri, folklorik gösterileri ve kültürü ile Kırklareli'ne '4. Uluslararası Geleneksel Lezzetler Şenliği' çerçevesinde konuk oluyor.



Kırklarelin'de yapılacak '4. Uluslararası Geleneksel Lezzetler Şenliği'nde adanın 5 yıldızlı otellerinin şef aşçıları tarafından hazırlanacak olan 'Ada Yemekleri' ile iddialı olduklarını söyleyen Yunanistan, Şenlik süresince davetlilere Ada'ya özgü folklorik gösterilerden ve ada kültüründen örnekler sunulacaktır.

Mykonos, Santorini, Rodos gibi çok bilinmeyen bu nedenle de Dünya Sosyetesinin yeni adresi olarak gösterilen Corfu Adası, Bulgaristan ve Türkiye'den Şenliğe katılan şehirlerin içinde en iddialısı.

4. Uluslararası Geleneksel Lezzetler Şenliği Bilgileri:
Trakya mutfağının kaybolan ve yeterince bilinemeyen lezzetlerini ve mutfağa ilişkin yerel kültürünü yeniden canlandırmak, bilinirliğini artırmak, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımını yapmak amacıyla 24 - 26 Nisan 2009 tarihleri arasında Türkiye'den Kırklareli, Tekirdağ, Bulgaristan'dan Varna ve Malko Tırnova şehirleri ile Yunanistan'ın Corfu Adası'nın katılımı ve Kırklareli Valiliği ve Kırklareli Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

'4. Uluslararası Geleneksel Lezzetler Şenliği', Anadolu Halk mutfağı Derneği tarafından, Mutfak Dostları Derneği ve Şefler Platformu Paydaşlığında düzenlenmektedir.

Üç gün sürecek olan '4. Uluslararası Geleneksel Lezzetler Şenliği'nin açılışı geleneksel kortej ve şenlik ateşinin yakılması ile yapılacaktır. Ardından yörelere özgü yemekler ikram edilecektir. Şenliğin ikinci gününde konuklara başta geyik eti yemekleri olmak Bulgaristan mutfağına ait özel tatlar, Yunanistan'ın Corfu Adası'na özgü Ada yemekleri, Kırklareli ve Tekirdağ yörelerine ait özel yemekler sunulacaktır. Şenliği üçüncü ve son gününde 5 yıldızlı, 5 otelin baş aşçısı tarafından Özel Gala Yemeği hazırlanacaktır. Ayrıca her akşam Bulgaristan'a özgü Ateş Dansı, Corfu Adası'ndan folklorik gösteriler ve Kırklareli yöresine ait etnik gösteriler sergilenecektir.

4. Uluslararası Geleneksel Lezzetler Şenliği' katılımcıları:
BULGARİSTAN
Yöneticiler:
Bulgaristan Başkonsolosu Sayın Angel Angelov
Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Sayın Plamen Teodosiev
Bulgaristan Malko Tırnova Belediye Başkanı Sayın İlian Yançev, Yunanistan Başkonsolosu Sayın Paraskevi A. Tzeveleki
Uygulama :
Geleneksel, yöresel mutfağı ile katılacak olan Bulgaristan, yerel aşçılarını, ev hanımlarını şenliğe getirecektir. (Tüm Geleneksel Lezzetler Şenliklerinde olduğu gibi, Profesyonel sunum desteği Şefler Platformundan sağlanacaktır.)
YUNANİSTAN
Yönetici :
Yunanistan Edirne Konsolosu Sayın Julia Sofikitu
Uygulama :
Profesyonel şef ile katılım yapılacak olup Ada Mutfağı için katılım yapacak profesyonel aşçılar ve şefler, kültür müdürlükleri vb. İsimler iletilecektir.
TÜRKİYE
Yönetici:
Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş
Kırklareli Belediye Başkanı Sayın Cavit Çağlayan
Uygulama:
Geleneksel, yöresel mutfağı ile katılacak olan Bulgaristan, yerel aşçılarını, ev hanımlarını şenliğe getirecektir. (Tüm Geleneksel Lezzetler Şenliklerinde olduğu gibi, Profesyonel sunum desteği Şefler Platformundan sağlanacaktır.)
PROJE PAYDAŞLARI
Anadolu Mutfağı Derneği, Adnan Şahin
Mutfak Dostları Derneği Başkanı, Ahmet Örs
Şefler Platformu :
Ortaköy Radisson SAS Mutfak Şefi Mehmet Soykan
Lacivert Restaurant Mutfak Şefi Hüseyin Ceylan
Hidiv Kasrı Mutfak Şefi Şenol Özbay
Marriott Otel Mutfak Şefi Eyüp Kemal Sevinç
Büyük Kulüp Mutfak Şefi İsmail Ceylan
Hollanda Konsolosluğu Mutfak Şefi Melik Altındağ