SON SAMURAYLAR İSTANBUL’DA

“2010 Türkiye'de Japonya Yılı” kapsamında 19 Haziran'da Konya'da, 23-24 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek “Tateshi Kılıç Gösterisi”, Baltalimanı Japon Bahçesi'nde tanıtıldı

TURİZMİN SESİ


Son Samuray ve WASABI gibi dünya çapında gişe rekorları kıran filmlerin aksiyon koordinatörlüğünü yapan, Japon aksiyon sahne sanatı öğretmeni ve ödüllü aksiyon sinema filmi yönetmeni Masatsugu Takase'nin ve ekibinin gerçekleştirdiği kılıç gösterisinde, ünlü Japon oyuncu Ayumi Takano da sahne aldı.

Etkinlik kapsamında, Japon kılıcı, nunçaku ve tonfa ile yapılan dövüş sahnelerinin canlandırılmasının yanı sıra, gerçek Uzakdoğu aksiyon sanatı da gösterildi. Gösteri sonrası, basın mensuplarına kısa bir kılıç kullanma eğitimi de verildi.

Japan Foundation ve Garanti Emeklilik'in sponsorluğunda düzenlenen “Tateshi Kılıç Gösterisi”, 19 Haziran'da saat 16:00'da Konya Kültür Park Antik Tiyatrosu'nda; 23-24 Haziran'da ise İstanbul Baltalimanı Japon Bahçesi'nde izleyicileriyle buluşacak.

"2010 Türkiye'de Japonya Yılı" kapsamında, yıl boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında detaylı bilgi www.japonya2010.org adresinden öğrenilebilir.