SON İŞLER ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Argos in Cappadocia, 17 Haziran- 20 Temmuz tarihleri arasında Fransız ressam ve heykeltraş Nicole Deleuze'un kuşlar temalı “Son İşler” sergisine ev sahipliği yapacak

TURİZMİN SESİ


Kapadokya'da ilk kez sanatseverlerle buluşacak sergi, iki bin yıllık manastır olan Bezirhane'de gerçekleşecek. Fransız ressam ve heykeltraş Nicole Deleuze'un 17 Haziran Cumartesi günü Argos in Cappadocia Bezirhane'de açılacak olan “Son İşler” sergisinde kuşların başrolde olduğu heykel ve tablolar sunulacak. Hareketi ve özgürlüğü üç boyutuyla ortaya koymaya çalışan sergide, alışılmış formatın dışına çıkılıyor.
Fransız sanatçının metal ve tülün ana malzemeyi oluşturduğu heykellerinde detaylar, yaşamın içerisinden izleri yansıtırcasına doğal olarak bırakılıyor. Baskın olmayan renklerin kullanıldığı eserlerde, hafif ve esnek malzeme ile değişime imkan tanınıyor. Tablolarda ise boyadan, kağıt, tuval ve jüte kadar malzeme çeşitliliği göze çarpıyor. Esneklik ve değişim ise yine ön planda.

Nicole Deleuze sergisine konu olan kuşları ve Kapadokya'yı seçme sebebini şöyle anlatıyor: “ Kuşlar benim eserlerimde kavram değil, söylemek istediklerim için birer araç sadece. Kuşlar, ifade etmek istediklerinizi en iyi şekilde dile getiren figürler. Ben de kuşları her seferinde farklı bir ifade için kullanıyorum çünkü kuşlar gelip geçerler, sadece bir iz ve işaret bırakırlar, sonra yeniden giderler. Kapadokya ve Argos in Cappadocia kültür ve sanatı birleştiren en güzel örnekler, bu sebeple serginin ruhuyla bütünleşeceğini düşünüyorum.”

Yapımı 3 yıl süren ve tarihçesi milattan önceye uzanan, şu an Bezirhane olarak isimlendirilen ikibin yıllık manastır, çeşitli kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Keşişlerin ve rahiplerin barındığı, İpek Yolu üzerinde deve kervanlarının konakladığı, beziryağı üretilen bu tarihi mekânda 17 Haziran Cumartesi günü açılacak olan “Son işler” sergisi 20 Temmuz Çarşamba gününe kadar meraklılarıyla buluşacak.

Nicole Deleuze Hakkında:
Ecole d'Architecture de Toulouse (Mimarlık Fakültesi) mezunu Deleuze, aynı şehirde mimarlık yaptığı yıllarda resim ve heykel çalışmalarını da çeşitli atölyelerde sergiledi. 2000 yılına kadar Güney Fransa'nın, Toulouse şehrinde yaşayan ressam ve heykeltıraş, 2001 yılından bu yana çalışmalarını Teşvikiye'deki evinde sürdürüyor.

Argos in Cappadocia Hakkında:
Restorasyon çalışmalarının 15 yıl önce başlandığı otel, birbirinden bağımsız 4 konak ve geniş peyzaj alanlarından oluşuyor. Konakların altında, köyün su gereksinimini karşılamak ve savunma için oluşturulmuş 5,5 km uzunluğunda yeraltı tünelleri bulunuyor. Toplam oda - süit ve splendid süit sayısı 41. 4 odanın kendine ait havuzu bulunuyor. Tarihçesi milattan önceye uzanan manastır binası, 3 yıl süren titiz bir çalışma ile bölgede ve hatta dünyada eşi görülmedik bir konser, toplantı ve düğün mekânı olarak düzenlenmiş.

Ödüllerimiz ve Başarılarımız:
- Arkiparc “ Gayrimenkul Geliştirme” Ödülü 2011 : “Arkiparc 2011” ödülleri otel kategorisinde, “Gayrimenkul Geliştirme” ödülünün sahibi Argos in Cappadocia oldu. Özel konumu, yamaca kademeler halinde yayılan konakları, yaşam alanlarını birbirine bağlayan benzersiz peyzajı, otantik yerleşime olan estetik sadakati, incelikli iç dekorasyonu ve üstün hizmet kalitesiyle, bölgede fark yaratan Argos in Cappadocia, çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir kentsel dönüşüm projesi olarak Kapadokya'nın gelişiminde önemli bir model oluşturuyor.

//www.arkiparc.com/2011/tr/79/2011-sonuclari
- Conde Nast Johansens; “Most Romantic Hotel” 2011: Her yıl Avrupa'nin dört bir yanından eşsiz özelliklere sahip oteller arasından en iyilerini seçen, sektörün önde gelenlerinden Conde Nast Johansens, ikinci kez Argos in Cappadocia'yı seçti. Bu yıl ikinci kez finale kalan Argos in Cappadocia, Conde Nast Johansens “Most Romantic Hotel” kategorisinde 2011 finalistleri arasında yer alan tek Türk oteli.
//www.johansens.com/news/nominations-for-the-cond%C3%A9-nast-johansens-2011-annual-awards-for-excellence

- Conde Nast Johansens; “Green Award” 2010: Conde Nast Johansens tarafından ilk defa 2009 yılında hayata geçirilen “Green Award” kategorisinde 2010 yılı finalistleri arasında tek Türk oteli olarak yer aldı.
//www.ekotrent.com/haber/20091101/Turk-otelleri-dunya-ile-yarisiyor.php

- Trip Advisor; “Mükemmellik Sertifikası “ 2010: “Dünyanın en güvenilir seyahat önerileri” sloganı ile ziyaretçilerine mükemmel bir tatil geçirmeleri için önemli bir referans noktası olan

Trip Advisor, Argos In Cappadocia'yı 5'te 5 tam not ile mükemmellik sertifikasına layık gördü. //www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297988-d1210688-Reviews-Argos_in_Cappadocia-Uchisar_Cappadocia.html#CHECK_RATES_CONT

-Travel+Leisure Amerika; “Dünyanın en iyi 45 Oteli “ 2010: Travel+Leisure'ın yayınladığı “Dünyanın en iyi ve en heyecan verici 45 oteli” 2010 listesinde gösterilen tek Türk oteli oldu.
//www.travelandleisure.com/hotels/argos-in-cappadocia  

- Kiwi Collection- “En Romantik Oteller”: Dünyanın lider lüks oteller sitesi Kiwi Collection'da “Dünyanın En Romantik Otelleri” arasında yer alıyor.
//www.kiwicollection.com/blog/top-10-romantic-hotels/8880  

- Martha Stewart Show- “Adventures in Turkey”: 1 Ekim 2010 Hallmark Channel “Martha Stewart Show” adventures in Turkey – Program çekimi için bu yıl Türkiye'ye gelen Martha Stewart Kapadokya ziyareti sırasında Argos in Cappadocia'da kaldı. Programında Argos in Cappadocia tanıtımı ve otel müdürü ile röportaja yer verildi. //www.argosincappadocia.com/TR/?AIC=martha-stewart