SKY,İÇ HAT UÇUŞLARINA BAŞLIYOR

Avrupa'nın En İyisi” seçilen Sky Airlines,eşsiz kalitesiyle 15 Ocak'ta tarifeli iç hat uçuşlarına başlıyor

TURİZMİN SESİ-DURSUN ÖZDEN


Talha Görgülü,İç hatlarda 1 milyon yolcu, 150 milyon TLlik ciro beklediklerini, İstanbul-Antalya arasında, 27 bin feet yükseklikte gerçekleşen basın toplantısı olarak bir ilki gerçekleştirdik gurur verici dedi

Bu güne kadar Avrupa'da 10 yıl boyunca 11 milyondan fazla yolcu taşıyan Sky Airlines, 15 Ocak 2011'de iç hatlarda tarifeli uçuşlara başlıyor. İlk etapta 4 uçağını iç uçuşlara ayıran Sky Airlines, kış döneminde 7 kente uçacak. Sky Airlines'ın iç hatlarda ilk yıl 20 bin saatin üzerinde uçarak, 1 milyon yolcu taşıması hedefleniyor.

“Sky Konfor” adı verilen uygulaması ile de özel havayolu şirketleri arasında bir ilke imza atan Sky Airlines, business ile ekonomi sınıfı arasında yeni bir uçuş kategorisi yarattı. Avrupa'da kullanılan bu yeni sınıf ile business uçmayı seçen müşterilere de konforlu ama daha az maliyetli teklifler sunulacak.

900 kişilik kadroya sahip, “Avrupa'nın en iyi charter şirketi” ödüllü Sky Airlines, yolcularına 76-81 santimetre arasındaki koltuk aralığı ile standart uçuşlarda da üst sınıf konforu sağlayacak.

“Avrupa'nın En İyi Charter Şirketi” seçilen Sky Airlines, dış hatlarda sunduğu üstün hizmet anlayışını Türkiye semalarına taşıma isteğiyle; tarifeli iç hat uçuşlarına 15 Ocak 2011'de başlıyor. Sky Airlines'ın yeni hedeflerini ve şirketin yolculara sunacağı konforu tanıtmak amacıyla düzenlediği basın toplantısı, sembolik olarak ilk iç hat uçuşu şeklinde gerçekleşti.

İstanbul-Antalya arasında, 27 bin feet yükseklikte gerçekleşen toplantıda konuşan Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü “Türkiye'nin marka değerini arttırma, Türk turizmine ve insanımıza faydalı olma isteğiyle hiç durmadan çalışıyor, yatırımlar yapıyor, istihdam yaratıyoruz. Ödüllü havayolu şirketimiz Sky Airlines'la yurt dışı uçuşlarımızda tam 10 yıldır ayrıcalıklı bir güven ve konfor sunuyoruz. Sky Airlines, on yıllık hizmet süresi boyunca tam 225 bin saat uçuş tecrübesi edinerek, 11 milyondan fazla yolcuyu “Smile In The Sky” (Gökyüzünde Gülümseyin) sloganı ile güvenli ve huzurlu bir şekilde taşımayı başarmıştır. Bu üst düzey hizmet standardını tarifeli iç hatlara taşımak için 15 milyon dolarlık bir ek yatırım yaparak, tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Amacımız, iç hatlarda uçacak yolcularımızı rötarsız, konforlu ve güvenli bir şekilde gidecekleri yere ulaştırmak. Uçuş ekiplerimize 'müşteri odaklılık' konusunda kapsamlı eğitim imkânı sağladık. Rakiplerimiz arasında en güler yüzlü hizmeti verme konusunda iddiamız var. Yaratacağımız farkla, yurt içi havayolu sektöründe de kısa sürede, sağlam bir yer edineceğimize inancımız tamdır” dedi.

İlk etapta 7 kente uçacak; 20 bin saatin üzerinde uçarak, 1 milyon yolcu taşıyacak… Antalya merkezli Sky Airlines, operasyonlarına Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Van ve Trabzon arasında gerçekleştireceği tarifeli uçuşlarla başlayacak. İstanbul uçuşlarında Sabiha Gökçen Havalimanı kullanılacak. Kış döneminde 7 kent arasında yapılacak uçuşlara, yaz sezonunda 10 yeni şehir daha eklenecek. İlk yıl 1 milyon yolcu taşıması hedeflenen Sky Airlines'ın yıllık 20 bin saatin üzerinde uçuş kapasitesi bulunuyor.

Rötarsız uçuşlar, geniş koltuk mesafesi ve konforuyla fark yaratacak
IATA'ya üye olarak uluslararası standartlarda uçan ve tüm emniyet kurallarına büyük önem veren bir şirket olduğunu ispatlayan Sky Airlines, yolcularına “rötarsız yolculuk” sunmak amacıyla, 17 uçaklık filosundan 4 uçağı sadece tarifeli iç hat uçuşları için ayırdı. Tümü Boeing 737-400 serisinden olan uçaklarda, yolcuların konforlu bir oturma düzenine sahip olmaları için 170 olan koltuk sayısı 162'ye düşürülerek koltuk ve diz mesafeleri arttırıldı. Sky Airlines'ın standart olarak koltuk araları 76-81 santimetre arasında. Bu mesafe rakip firmalarla kıyaslandığında yolculara kendilerini rahat hissedecekleri daha geniş bir alan ve konforlu bir uçuşu garanti ediyor.

Şirketin iç hat uçuşlarındaki ikram servisleri alkollü içecekler dışında ücretsiz olacak. Sky Airlines'ın ikramlarını Avrupa'nın en önemli catering firmalarından LSG Sky Chef (Lufthansa Service GMBH) hazırlayacak. Sky Airlines ayrıcalığıyla uçmak isteyenler, biletlerini acentalardan, internetten (www.skyairlines.net) ve şirketin Call Center'ından (444 91 91) telefonla satın alabilecekler.

YOLCUNUN SUYU PARALI ALMASI GARİP GELİYOR
Bizim ana hedefimiz, Türk turizmine kaliteli hizmet vermek. Eskiyi hatırlayın. Uçak yolculuğunun ayrı bir ayrıcalığı vardı. Yine ayrıcalığı olması gerektiğini düşünüyorum. Uçağa binen insanın suyu parayla alması bana garip geliyor.  Kamyona balık istifler gibi yolcuları uçağa bindirmeyeceğiz. Biz Türk misafirperverliğine yakışan bir hizmet vereceğiz. Biz bu yüzden fiyat rekabetinde çok fazla olmayacağız.

DAHA FAZLA İSTİHDAM YARATACAĞIZ
1988 yılında yola çıktığımızda Türkiye'ye ve Türk turizme inanmıştık. Bugün Antalya'dan çıkan bir markayız. 2 bin 500'ün üzerinde çalışana hizmet veriyoruz. Yazın 3 biin kişiye yaklaşan bir istihdam yaratıyoruz. Türkiiye'de özelliikle iç hatlara girmemizin nedenlerinden biri de daha fazla kişiye istihdam yaratmak. Uçuşlarımıza bakarsanız, çapraz uçuşlar yapıyoruz. Türkiye'nin doğusu, batısı, güneyi kuzeyiini birbirine bağlayan uçuşlar hazırladık. Biz renkleri çok seviyoruz.

TARİFELİ YURTDIŞI SEFERLERİMİZ DE BAŞLAYACAK
Tarifeli yurtdışı seferlerimiz de yakında başlayacak. Almanya'dan bu konuda ön izinlerimizi aldık. Önümüzdeki yıl Almanya'dan uçuşlarımıza başlayacağız. Rusya ve Ortadoğu, Afrika'daki bazı ülkelere tarifeli seferlere başlamak istiyoruz. Öncelikle yedi seferimizi genişleteceğiz, daha sonra bu projemize bakacağız. Ankara ve Sabiha Gökçen'i hab olarak kullanacağız. Yazın 10 destinasyon daha dahil olacak. Uçak programlarımız da artacak. Amacımız, 10 yılın bilgi birikimini iç hat uçuşlarına aktarmak…

15 MİLYON DOLARLIK HARCAMA YAPTIK
İç hatlar uçuşumuzun bize maliyeti yaklaşık 15 milyon dolardır. Bu da Türk ekonomisi için iyi bir rakamdır. İç hatlarda 85 bin saat uçmayı hedefliyoruz. En az bir milyon yolcu hedefliyoruz. 150 milyon TL'nin üzerinde ciro yapmak istiyoruz. Belirli bir risk alarak, iç hatlara girdik. Türkiye'nin bütün şehirlerini birbirine bağlamak istiyoruz. Türkiye'nin bir numaralı özel havayolu olmak istiyoruz. Halkımızı gülümseyerek uçurtacağız.

900 kişilik ekip, üstün hizmet için bin 350 saat eğitim aldı
Toplamda 450 kişiyi bulan kabin ve yer ekipleri profesyonel bir eğitim kadrosu tarafından “Müşteri Odaklılık” ve “Marka Kültürü” alanlarında toplam 1350 saat eğitime tabi tutuldu. Çalışanlara düzenli aralıklarla güler yüzlü hizmet konusunda eğitim verilmeye devam edilecek.
Sky Airlines'ın toplam çalışan sayısı tarifeli iç hat uçuşlarına yönelik yaratılan yeni istihdamla birlikte 900 kişiye ulaştı. Yaz mevsiminde, artacak destinasyon ve sefer sayıları nedeniyle 200 kişinin daha istihdam edilmesi planlanıyor.

Sky Airlines hakkında
Sky Airlines'ın kuruluş çalışmaları, Türk turizminin öncü ve lokomotif kuruluşlarından olan Kayı Group'un bünyesinde 2000 yılında başladı. Türkiye'nin en önemli turizm şehri olan Antalya'da kurulan şirket Ulaştırma Bakanlığı'ndan işletme ruhsat ve lisansının AOC'sini alarak 12 Nisan 2001 tarihinde tarifesiz ticari uçuşlarına start verdi.

10 yıllık bir havayolu işletmeciliği geçmişi olan Sky Airlines, vizyon ve misyonu doğrultusunda bünyesinde bulundurduğu son derece tecrübeli ve konularında uzman olan personeli ile özellikle Avrupa merkezli olmak üzere seçkin tur operatörlerine hizmet vermekle beraber, başta Avrupa ve Batı Asya ülkeleri olmak üzere toplam 100'den fazla farklı destinasyona yüksek servis kalitesi ve güvenlikten asla taviz vermeden uçuşlar gerçekleştirmektedir.

Dünyanın en yeni teknolojilerine sahip 17 uçaklık bir filosu bulunan Sky Airlines, BOEING 737-NG ve AIRBUS- 320-21 uçakları ile bu güne kadar SHGM, ICAO, IATA, JAA ve EASA kuralları içerisinde toplam 225.000 saat uçarak 11 milyondan fazla yolcu taşıdı.

Toplam Kalite Sistemini kendisine hedef edinmiş olan Sky Airlines, Ağustos 2003 tarihinde TÜV Rheinland - ISO 9001:2000 kalite belgesini almıştır. 2008 yılında ISO 9001-2008 kalite belgesi ile yenilenmiştir.

Dünya sivil havacılığının uçuş emniyeti kriterlerinden biri olan IOSA belgesi IATA'dan 2008 yılında alındı. Aralık 2010'da, Sky Airlines tüm dünyada uluslararası standartları belirleyen IATA'ya üye olarak uluslararası standartlarda uçan ve tüm emniyet kurallarına büyük önem veren bir şirket olduğunu ispatladı.

2010 yılında gelişen ve değişen havacılık endüstrisinin en önemli adımlarından biri olan tarifeli uçuşlara başlama kararı alan Sky Airlines, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı SHGM'den gerekli tüm müsaadeleri alarak 15 Ocak 2011'de iç hatlarda tarifeli uçuşlara başlayacak.

www.skyairlines.net
444 91 91