SKAL ÜYELERİNİN HAZİRAN YOĞUNLUĞU

Skal Antalya kulübü üyeleri Haziran ayı toplantısında yoğun bir gündemle bir araya geldi

TURİZMİN SESİ


Sektör temsilcilerini buluşturan toplantıya Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve uzman psikolog Seçil Özcan Candangil'de konuk konuşmacı olarak katıldı. Antalya'nın dünyanın en güvenli kentlerinin başında yer aldığını ifade eden Yılmaz, turizmcilere desteklerinden dolayı teşekkür etti. Candangil ise üyeleri çocuk psikolojisi konusunda bilgilendirdi.
Skal Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Umman Çetinbaş'ın açılış konuşmasıyla başlayan Haziran ayı olağan toplantısı, Yaşar Sobutay'ın ev sahipliğinde Atatürk Parkı Has Mutfakta yapıldı. Turizmin başkenti Antalya'da turizmcilerle buluşmanın önemine değinen Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, 'Antalya bugün 250 5 yıldızlı tesisi, 68 kilometrelik sahili ve yıl içinde ağırladığı 12 milyon turist sayısı ile Türkiye'nin en özel kentlerinden biridir. Bizde büyük bir özveri ve duyarlılık ile kent güvenliğine ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi.

ANTALYA GÜVENİN ADRESİ BİR KENTTİR
Antalya Havalimanından başlamak üzere kentin dünyanın en güvenli turizm destinasyonlarının başında yer aldığına dikkat çeken Yılmaz, 'Bugün Antalya Brüksel'den Amsterdam'dan çok daha güvenlidir. 3 yıl önce sokakta çalışan 192 çocuk varken bugün bu sayı 0'dır. Okul yaşında olanlar okula çalışma çağında olanlar İŞKUR ve ATSO'nun desteği ile işe yerleştirildi' diye konuştu. Yılmaz , ayrıca marka bir kentte güvenlik hizmetlerinin büyük bir titizlikle yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

YILMAZ: TRAFİK KÜLTÜRÜ YARATMAYA ÇABALIYORUZ
Kentte trafik kültürünün yerleşmesine yönelik yoğun bir çaba içinde olduklarının altını çizen Yılmaz, 'Avrupa'da yaya araçtan kutsaldır. Bizde ise yaya hiçe sayılıyor. AB destekli projelerimizle kutsal olan yayaya yönelik düzenlemeler yapıyoruz. Bu konuda 0 toleransla çalışıyoruz. Yaya saygılı sürücüler yaratmanın yanlışları düzeltmenin peşindeyiz. ' diye konuştu. Yılmaz ayrıca her türlü projede desteklerini esirgemeyen Antalyalı turizmcilere ve basın camiasına teşekkür etti.

HER ÇOCUK ANNE BABASINI YANMASIDIR
Toplantının bir diğer konuğu Yansıma Anne Baba Çocuk Enstitüsü sahibi uzman psikolog Seçil Özcan Candangil de çocuk psikolojisi ve stres yönetimiyle ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Her çocuğun anne ve babasının birer yansıması olduğuna değinen Candangil, 'Bir bebek doğarken zekâsının yüzde 22'sini kullanabilirken 22 yaşında yüzde 7'sini kullanır hale geliyor. Biz kurumumuzda dünya teknolojisi ile paralel yenilenen eğitim sistemlerimizle çocuklarımıza beyin jimlastiği yaptırarak çocukların zekâlarının tümünü kullanmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz' dedi.

ÜYELERE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Sağlıklı kuşakların psikolojisi sağlıklı çocuklardan geçtiğinin altını çizen Candangil, dikkat süresini uzatma sınav kaygısı yaşayan çocuklar için bilgisayar oyunları ile eğitimler verdiklerini vurguladı. Türk turizminin duayenlerinden VİP Turizmin kurucusu Fethi Pirinçcioğlu'nun oğlu VİP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu 'da katıldı. Toplantının sonunda Has Mutfak ekibine teşekkür plaketi verilirken, Haziran ayı içinde doğan üyeler den Banu Tonguç, Selçuk Meral ve Laçin Mirza'nın da doğum günü kutlaması yapıldı.