“SKAL Marmara” Burgu Arjaan & Tango Arjaan by Rotana Hotel’de toplandı

SKAL Marmara’nın Ekim ayı buluşması Burgu Arjaan & Tango Arjaan by Rotana Hotel’de gerçekleşti

TURİZMİN SESİ


SKAL International Marmara Kulübü’nün, Ekim ayı buluşması Burgu Arjaan & Tango Arjaan by Rotana Hotel’de gerçekleşti. Burgu Arjaan & Tango Arjaan by Rotana Hotel Genel Müdürü H. Hakan Bakır ve SKAL International Marmara Kulübü Başkanı Mert OKAN’ın ev sahipliğinde gerçekleşen davete bir çok SKAL Marmara üyesi katılım gösterdi.

Yemek öncesinde verilen kokteylde özlem gideren SKAL Marmara üyeleri, kokteyl sonrasında İzmir Marşı eşliğinde, ellerinde bayraklar ile yemek salonuna giriş yaptılar. 1 dk’lık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi.

 

Toplantıya; SKAL Dünya Şeref Üyesi Somer ÖZKÖK ve eşi, SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Faik ALSAÇ, geçmiş dönem Marmara SKAL Başkanları Orhon ATAMERİÇ, Zeynep YILMAZ ve Dilaver DOĞRU, Bostancı Dedeman Genel Müdürü Nadir KARADAL, Güler Osmanlı Mutfağı Sahibi Ali GÜLER ve Marmara SKAL üyeleri katıldı.

Burgu Arjaan & Tango Arjaan by Rotana Hotel Genel Müdürü H. Hakan Bakır, Gelirler İdaresi Müdürü Hande Sarıgüzel, Pazarlama Müdürü İlham Yayar ve Satış Müdürü Murat Uzunlulu’ya teşekkür edildi.

SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Faik ALSAÇ, SKAL Toast’u için kürsüye davet edildi ve SKAL Marmara üyeleriyle SKAL Toast’u yapıldı.

Sayın ALSAÇ sahneye geldi Mert Okan ile birlikte SKAL Toast’u yaptırdı.
Sunum ve gündem aktarılmadan, Mustafa Kemal Atatürk’ün 28 Ekim 1923 gecesi Çankaya Köşkü’nde arkadaşlarına “Yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” dediği Cumhuriyet’in ilânı ile ilgili kılip izlendi. SKAL International Marmara Kulübü Başkanı Mert OKAN’ın konuşmasıyla başlayan gecede üyelere kulüple ilgili yaşanan son gelişmeler hakkında bilgiler sunuldu.

SKAL Marmara Kulübü Başkanı Mert OKAN;  “Cumhuriyet Bayramı kutlamasını ilk hatırladığım yıllar 1973 yılıydı, o zaman 50. yıldı. O zamanlar hatıra pulları vb. bir çok şey tasarlanmıştı ve bayraklar yapılmıştı. Bayraklardan 29 Ekim sabahı bulamamıştık. Evde kendim Cumhuriyet’in 50. yıl logosunu beyaz kumaş üzerine yapıştırarak kendim bayrak yapmıştım. Şanslıydım çünkü bana Ulu Önder Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşı’nı, Cumhuriyeti dedem anlattı. Yokluk, esaret, kurtuluş mücadelesi, savaşlar, zaferler, hasta adam Osmanlı’nın sonu ve devrimlerin hepsini dinledim. O tarihten beri 45 yıl geçti, o günden beri Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutluyorum. Bugün Cumhuriyetimiz 95 yaşında. İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Ne mutlu Türk’üm diyorum” dedi.

SKAL Marmara Kulübü Başkanı Mert OKAN; “Haziran’dan itibaren bugüne kadar geçen süreçte toplantılarımıza bazı arkadaşlarımız katıldı, bazıları katılamadı. Bu sebeple neler yaptık bunları paylaşmak istiyorum” dedi.

  • 7 Haziran günü Güler Osmanlı Mutfağı’nda Sevgili Ali Güler’in ev sahipliğinde iftar yemeğinde bir araya gelmiştik.
  • 22 Haziran’da “Ölüm bizi ayırana dek” isimli komedi oyununda bir araya geldik. Bundan sonrada bu tip etkinliklere devam edeceğiz.
  • 9 Temmuz Suadiye Hoteli’nde Happy Hours’da bir aradaydık.
  • 17 Ağustos’ta Grand Yavuz Otel’de Master Clas Arp Konseri’ndeydik.
  • 19 Eylül’de Grand Yavuz Hotel’de Eylül toplantımızı gerçekleştirdik.
  • Mayıs ayında “Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu” kitabının satışıyla 700TL para topladık. Engellilere dönük çalışmalar yapıyoruz. Bu kitap gelirinden, toplanan parayla engelli sandalyesi alıp, Kasım ayı toplantımızda vereceğiz.
  • 21-23 Eylül’de Kuşadası’nda USDF Toplantısı yapıldı. Prof. Dr. Zeynep Mercangöz arkeolojik çalışmalar ve kazı ile ilgili bizi bilgilendirdi.
  • Tema parkların turizme katkısı ile ilgili sunum yapıldı. B2B standlarda görüşmeler yapıldı ve hediyeler verildi.
  • Hızlı tanışma organizasyonu gerçekleştirildi. Golf Kulubü’nde golf etkinliğine katıldık ve golf vuruşu yaptık.
  • Kuşadası’ndaki toplantı ertesi Selçuk Meryem Ana Evi ve Şirince Köyü gezildi.
  • 12 Ekim tarihinde, SI İstanbul ev sahipliğinde, Deniz Müzesi Bord Restaurant’ta, ABD, Kanada, Meksika ve Türkiye’den SKAL Başkanları ile dostluk yemeği organizasyonu yapıldı.
  • Bir sonraki toplantı Miami’de gerçekleşecek.

Elimizden geldiğince kulubümüzü tanıtmaya çalıştık. Bu bir dostluk kulubü, hepimizin ortak noktası turizm ve güzel dostluklar kazanıyoruz. Kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum. Bu sadece bizim kulubümüzle ilgili değil, mümkün olduğunca federasyon toplantılarına katılmaya özen gösteriyorum. Bizim web sitemizle ilgili bir çalışma yapıldı, yeniden güncellendi. Eksiklerimiz elbette var. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyoruz. Fotoğraflara da ihtiyacımız var. Merih Kırlı’ya iletirseniz bizde kullanabiliriz.Kenya’da gerçekleşen Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu Toplantısı’na katıldıklarını ve bu toplantıdan

SKAL Marmara için önemli ve güzel haberlerle döndüklerini belirten Okan; “SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Faik ALSAÇ’ı Kenya’da gerçekleşen toplantı ve Kongre ile ilgili üyelerimizi bilgilendirmek üzere kürsüye davet ediyorum” dedi.

SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Faik ALSAÇ; “Bizi çok güzel bir şekilde SKAL pankartı açarak karşıladılar. Hem gidişte hem dönüşte beni heyecanlandıran birşey oldu. THY’nin hostesleri Türk olduğuma şaşırdılar, hep yabancıları taşıdıkları için şaşırmışlar ve ben onur duydum. Kaldığımız otelde Hint Okyanusu’nu görüyorduk. Kongreye 140 delege katılım sağladı. 300 misafir vardı. Kenya’nın ikinci büyük kenti Mombasa bir sahil kenti.

Beni şaşırtan şey, şehirde her gidiş gelişte maç dağılmış gibi yürüyen insanlar vardı. Yürümeyi tercih eden ve yürümek zorunda olan çok fazla insan vardı. İkinci şaşırdığım şey ise, ayakkabısız çocuklar ve kişiler gördüm. Ama bu tercih miydi ihtiyaç mıydı bilemiyorum çünkü kıyafetleri çok düzgündü. Kenya daha iyi tanıtım yapabilirdi. Biz kongreye Asuman Hanım, Alev Hanım, Emre Bey, Salih Bey ve ben olmak üzere toplam 5 kişi katılım sağladık. Bayrak töreninde bayrağımız gelmemişti gerildik sinirlendik ama biz Bayrağımızı getirdik. Salona zorla getirdiğimiz bayrağımızla da resim çektirdik. Afrika sıcak bir ülke ve iyi niyetlilerdi.

Bir sonra ki Dünya Kongresi Miami-Amerika Cruise olacak. Bir sonra ki Federasyon Toplantısı 16-18 Kasım’da Antalya IS Hotel’de gerçekleşecek. Bu toplantıda fuar düzenlenecek ve SKAL üyesi 15 otel stant açacaklar” dedi.

SKAL Dünya Şeref Üyesi Somer ÖZKÖK; “Sevgili dostlar kongrede kaç kişi vardı duydunuz. Dünya SKAL’ unun nerede olduğu şu anda gözüküyor. 1970 senesinde İstanbul’da kolera var, gitmeyin dedikleri zaman biz 770 kişiydik.

İkinci memnun olduğum olay yurtdışı temaslarınızı ihmal etmeyin. Dünya’daki tüm SKAL kardeşlerimize dediğimiz zaman şunu unutmayalım tüm SKAL kardeşlerimize yardım edelim” dedi.

Burgu Arjaan & Tango Arjaan by Rotana Hotel Genel Müdürü H. Hakan Bakır’a ev sahipliğinden, Mutfak ve Servis Personeline lezzetler ve servislerinden dolayı sahneye davet ederek, teşekkür edildi.

Gecenin sonunda SKAL Marmara üyeleri Onuncu Yıl Marşı’nı söyleyerek, toplantı sona erdi.