SKAL İSTANBUL’UN BOĞAZ KEYFİ

Skal İstanbul üyeleri Taşkent teknesi ile İstanbul Boğazı'nın güzelliğinde çay ve simit keyfi yaptı

TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


İSTANBUL-Skal İstanbul üyeleri havanın mevsim normallerinde üzerinde seyrettiği dün İstanbul boğazı'nda simit ve çay eşliğinde boğaz turu yaptı. Skal İstanbul Kulübü, Avusturya IMC Fachhochschule Krems ve Hollanda Hospitallity Business School öğrencilerine İstanbul'u, boğaz turu ile tanıttı.

Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği öğrencilerinin de katıldığı tur, büyük ilgi gördü.Skal İstanbul Başkanı Patrice Lepkovski'nin yurtdışı ile gerçekleştirdiği ilk etkinlik olan Boğaz turu 17 Nisan Salı günü gerçekleşti. Skal İstanbul Başkan Yardımcısı Feza Solaklar, Skal İstanbul yöneticileri, öğretim görevlileri ve 53 öğrencinin katıldığı boğaz turunda çay ve simit eşliğinde İstanbul'u tanıma fırsatı bulunan öğrenciler, güzel havada eğlenceli vakit geçirdikler. İstanbul Sarayları ve Rumeli Hisarı'nı çok etkileyici bulduklarını söyleyen öğrenciler İstanbul tanıtımı için düzenlenen konferanslara da katılacaklar.


PATRİCE LEPKOVSKİ: İSTANBUL'U BOĞAZ TURU İLE TANITMAK İSTEDİK
Skal İstanbul Başkanı Patrice Lepkovski, bu etkinliğin, yurtdışı ile yaptığı ilk organizasyon olduğunu belirtti. Hollanda, Avusturya ve Türk öğrencilerin katıldığı Boğaz turundaki amaçlarının, İstanbul'u ve Türkiye'yi tanıtmak olduğunu ifade eden Lepkovski, “Özelikle İstanbul'u denizden tanıtmak, yalılarımızı, tarihi ve doğal güzelliklerimizi görmelerini istedik. Bunu da en güzel Boğaz Turu ile yapabilirdik. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile yabancı öğrencilerin kaynaşıp, fikir alışverişinde bulunmalarını sağlamaya çalıştık. Bu turla Avusturya ve Hollandalı öğrencilere, İstanbul tanıtımını nasıl yaptığımızı da anlatmaya çalıştık” dedi.

BENT JANSSEN: İSTANBUL'A HAYRANIM Eski İstanbul'a hayran olduğunu söyleyen Hollanda Hospitallity Business School kıdemli öğretim görevlisi Bert Janssen, öğrencilerinin ilk kez İstanbul'a geldiğini söyledi. Kendisi beşinci kez İstanbul'a gelen Janssen, “İstanbul'a her gelişimde farklı bir sürprizle karşılaşıyorum" dedi. 30 turizm öğrencisinin katıldığı Hollanda grubunda Turizm öğrencilerinin başka şehirlerdeki tanıtımların nasıl yapıldığının öğrenilmesi hedefleniyor.


Avusturya IMC Fachhochschule Krems'den 15 öğrenci, Prof. Dr. İrfan Arikan'ın Seyahat Acenteliği ve Tur operatörlüğü dersi blok eğitiminin bir bölümünü İstanbul'da gerçekleştirdi. Bir hafta Özyeğin Üniversitesi'nde eğitimlerine devam eden öğrenciler, tanıtım konferanslarına ve çeşitli gezilere katılıyor.