SKAL İSTANBUL NG HOTELS AFYON’DA

Afyon NG Hotel personeli Skal İstanbul üyelerini otel girişinde “Skal İstanbul Hoşgeldiniz” yazılarıyla karşıladı

TURİZMİN SESİ

Skal İstanbul üyeleri ve aileleri ile birlikte Afyon gezisi düzenledi. Geziye Skal üyeleri ve ailelerinden oluşan grupla, Afyon’a, Taksim ve Kadıköy’den hareketle yola çıkıldı. 

Yolculuk esnasında birbirleriyle turizm gündemini değerlendirme fırsatı yakaladılar. Yaklaşık 6 saat gibi bir sürede Afyon NG Hotels’e varıldı.

Afyon NG Hotels Personeli ve yönetim kadrosu Skal İstanbul üyelerini “Skal İstanbul Hoşgeldiniz” yazılarıyla karşıladı.  Bu sürpriz karşılama Skal İstanbul ailesini çok mutlu etti.

Kamil Berk’in ev sahipliğinde, özel olarak hazırlanan akşam yemeği gerçekleştirildi.

 
Afyon gezisine Skal İstanbul Başkanı Feza Solaklar, Bahar Birinci ve eşi Ergün Birinci, Ayşe Önen, Elif Balcı Fisunoğlu ve Eşi Ahmet Fisunoğlu, Can Arınel, Selma Tatar, Ruhet Genç, Savaş Gürsel ve eşi Dilek Gürsel, Patrice Lepkovski ve Eşi İlgin Lepkovski,#turizminsesi,Ceyhun Özevin, İlkay Bener ve Eşi Gülçin Bener, Güner Şekerçioğlu ve Eşi Ingirid Şekerçioğlu, Kadir Eriş, Somer Özkök ve Eşi Turidi Özkök, George Kudyan ve Eşi Anahit Kudyan, Ünsal Şınık ve Eşi Gülben Şınık, Özen Dallı, Orhan Başdoğan ve Yalçın Manav katıldı.
 
 
SLAL İSTANBUL ÜYELERİ AFYON'U GEZDİ
Ertesi gün 10:30´da otelden ayrılarak, Afyon Kalesi, Ulu Cami, Gavur Hamamı, Mevlevi Müzesi ve Cami gezildi.  
 
 
Gavur Hamamı, Afyonkarahisar Merkez ilçesinin Tacı Ahmet Mahallesinde yer alıyor. Yapım tarihi ile ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor ancak, mimarisi bakımından 17. yüzyıl Osmanlı hamamlarına benzediğinden bu tarihlerde yapıldığı kabul edilmektedir.
 
 
Millet Hamamı, halk arasına "Gavur Hamamı" olarakta bilinir. Bu isimle anılmasının sebebi hamamın, Ermeni ustalar tarafından yapılmasıdır. Zamanla evlerde banyo kültürünün gelişmesiyle unutulan yapı yıkılmaya yüz tutmuşken 1981 yılında korunması gereklı eski eser olarak belirlenmiş ve restore edilmiştir.
 
 
İl özel idaresi 2005 yılında bu hamamı Afyonkarahisar Kültür ve Semt Evi olarak hizmete açmıştır. 2005 ten bu yana hamamda ney dinletileri, resim ve heykel sergileri, müzik çalışmaları düzenlenmekte. Ayrıca el işi ve halı atölyesi bölümleri de meraklılarına kurslar vermekte ve ustalar yetiştirmektedir.
 
MEVLEVİ MÜZESİ VE CAMİ
 
 
Afyon'lu Rehber Rıfat Yağmur eşliğinde 800 yıllık Mevlevî Camii’ne doğru yola koyuluyoruz.Soğuk ve yağmurlu bir günde Afyon’dayız.
 
 
İkişer katlı ahşap evlerin önünden ilerliyoruz. Kısa süre sonra tüm sadeliği ve alçakgönüllülüğüyle Afyon Mevlevî Camii karşımızda duruyor.
 
 
Hemen girişte Konya Mevlevîhanesi’nden sonra en köklü olan Afyon Mevlevîliğini anlatan küçük, şirin bir müze gözümüze çarpıyor.
 
 
5 yıl önce açılışı yapılan müzede Mevlevîliği temsil eden balmumu heykellerin yanı sıra Mevlevî törenlerinde kullanılan eşyalar, 500 yıllık gelenek olan şifalı aşure dağıtımında kullanılan yüzlerce yıllık kazanlar bulunuyor. 
 
 
Öğle arası Afyon’a özgü lezzetler, Mihrioğlu Konağı’nda tadıldı. Mihrioğlu ailesine ait olan ve 1896 yılında yapımına başlanan Mihrioğlu Konağı, 9 yılda inşa edilmiş.
 
 
AFYON MANTISI
 
 
AFYON ERİŞTESİ
 
 
AFYON KAYMAĞI VE KABAK TATLISI
 
Halka açıldığından günümüze kadar olan süreçte vatandaşlara ve turistlere aralıksız hizmet veren tarihi konak görenleri kendisine hayran bırakıyor. Mihrioğlu Konağı’nın çevresinde büyük bir tarihi miras bulunuyor. 
 
 
Mihrioğlu Konağı’nın çevresinde Şehitoğlu Konağı, Mevlevi Camii, Millet Hamamı, Ulu Camii ve Afyonkarahisar Kalesi bulunmaktadır.
 
 
Değişik tat ve çeşitleriyle Mihrioğlu Konağı, yöresel yemeklerini Skal İstanbul üyelerine sundu. Birbirinden lezzetli yöresel yemekler Skal İstanbul üyeleri tarafından tam not aldı. 
 
 
 
SKAL İSTANBUL ÜYELERİ KOCATEPE’ DE
Skal İstanbul üyeleri, 26 Ağustos 1922’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, Kocatepe’deki çadırlı ordugahta ordusuna taarruz emrini verdiği Kocatepe’ye hareket etti.
 
 
Türkiye topraklarının düşman işgalinden kurtuluşunu Afyonlu Rehber Rıfat Yağmur, Skal üyelerine anlattı.
 
Duygusal anlar yaşanırken Kocatepe’de Atatürk’ün mevzide ziyaret edildi. Kocatepe’de hala sert rüzgarlar esiyordu.
 
 
OTOMOBİL VE MÜZİK MÜZESİ ZİYARET EDİLDİ
Kocatepe ziyareti sonrası, Afyon’lu işadamı Şükrü Demirayak özel klasik otomobil ve Müzik Müzesi gezildi.
 
 
Başarılı iş yaşamının yanı sıra müzisyen ve koleksiyoner kimliği ile de tanınan işadamı Şükrü Demirayak’ın müzisyen ve koleksiyoner kimliğini yansıttığı “Müzik Müzesi” de birçok yönden bir ilk olma özelliği taşıyor. 
 
 
Demirayak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Şükrü Demirayak'ın müziğe olan tutkusu 11 yaşında satın aldığı ilk plağı ile başladı. Bu tutku yıllar içinde, pop jazz'dan rock'a, new age'den funk müziğe kadar her dalda, benzersiz bir müzik arşivinin oluşmasına ve Afyon Müzik Müzesi'nin temellerinin atılmasına etkili olduğunu söyledi. 
 
 
Skal İstanbul üyelerine “To Be Or Not To Be” albümü  Cd’si hediye eden Şükrü Demirayak, ABC Şirketi’nde ağırladığı için çok mutlu olduğu da ifade etti.
 
 
Yakın zamanda Skal İstanbul üyeleri içinde yer alacağını ifade eden Şükrü Demirayak, bir sonraki gezide Skal İstanbul üyesi olarak Müzik Müzesi’ni gezdirecek.
 
 
Güzel ve yorucu bir gezi sonrası NG Hotels’e dönüş yapıldı. 
 
NG HOTELS'DE AKŞAM YEMEĞİ VE PARTİ
 
 
Skal İstanbul üyelerine, Gülşah Volkan Aydın, Cenker Yılmaz, Tezcan Özdemir, Kamil Berk ve Hediye Güral eşlik ettiler. 
 
 
Akşam organizasyonu için kürsüye gelen Skal İstanbul Başkanı Feza Solaklar, burada bizleri mükemmel bir şekilde ağırlayan Sevgili Hediye Güral Hanım’a, Kamil Berk Bey’e, Otel Genel Müdürü Cenker Yılmaz Bey’e, Gülşah Volkan Aydın’a, Hakan Bey’e sonsuz teşekkür ediyorum dedi.
 
 
Sevgili Skal Kardeşlerim ve Kıymetli misafirler harika bir gün geçirdikten sonra sizlere tekrar “Afyon’a Hoşgeldiniz” diyorum. Afyon NG Hotels’e adım attığımızda bize sürpriz bir karşılama ile “SKAL İSTANBUL HOŞGELDİNİZ” yazılarıyla misafirperverlik örneği gösterdiniz.
 
 
Harika bir tesis, personel ve servis kaliteniz mükemmel, hayırlı olsun, bol kazançlar olsun diyorum. Biz daha geniş bir üye ile gelecektik. Gelmeyenler veya bir aksilik yaşayıp bizlerle olamayanlar gerçekten güzel bir deneyim kaçırdılar. Ama biz gelmeyenlere bol bol anlatacağız.
 
 
Skal İstanbul Başkanı Feza Solaklar, Otel Genel Müdürü Cenker Yılmaz Bey’e, otel kütüphanenize sunmak üzere “Kemal’in Türkiye’si” Kitabını armağan ediyorum dedi.
 
 
 
Skal İstanbul’un hediyesi olarak kabul buyururlarsa çok memnun oluruz diyerek sahneye çağırdı.#turizminsesiBize göstermiş olduğunuz misafirperverliğin karşılığı değil, ama Sevgili Hediye Güral Hanım’a ve Kamil Berk Bey’e armağanlarını taktim etti.tshbr
 
 
Skal İstanbul Başkanı Feza Solaklar ve Hediye Güral 
 
 
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu TASFED Başkanı Yalçın Manav  NG Hotels Hediye Güral’a  en güzel hediye sizsiniz ama adet yerini bulsun diye bende size madalyon hediye ediyorum dedi.
 
 
Geceye Skal Tostu ile devam edildi. Yönetim Kurulu Ata Eremsoy hariç, tam kadro hazırdı. Hep birlikte Skal Tostu yaptıktan sonra, otel personeli davet edilerek teşekkür edildi.
 
 
Tüm Skal üyeleri ve NG Hotel yönetimi sahneye geldi. Tüm hizmet personeli alkışlandı.
 
 
Salon şefi ve ekibi Celal Özdemir ve ekibi Necmettin Gürbüz, Ramazan Arık,Selami Sarıkaya,Ömer Keskin, Sercan Karakuyu,İsak Süzme, Ramazan Çiğil,Ahmet Kiraz, Murat Bağadır,İsmail Birgün, Ahmet Işık, Ömer Ballı, Mucip Aksel,Özay Başkale,Şükrü Çiçek,Yasin Yetişir,Nilüfer Kuzu,Huriye Kanat,Melek Öner,Sedat Doğan,Fatih Baykut
 
NG HOTELS Tam Kadro 
 
Başarıyı Alkışladılar
 
 
NG Hotels Afyon Hediye Güral ,Sizleri burada daha fazla ağırlamak isterdik  burası termal bir otel olduğundan  uzun süre konaklamanın faydası var. Siz turizmcilere  kapımız her zaman açık istediğiniz zaman  gelebilirsiniz sizleri misafir etmekten  onur duyarız dedi. 
 
 
Skal İstanbul üyelerini ağırlamaktan mutluluk duydum.. NG Hotels olarak SKALİTE adayıyız buradan duyurmak isterim .Harika bir tesis, personeli kendimiz yetiştiriyoruz ve servis kaliteniz mükemmel  çıtayı üst seviyelerde tutyuyoruz SKALİTE bizim hakkımız diye düşünüyorum tabiki oylar  adayı belirliyor şansımız bol olsun diyorum dedi
 
AKŞAM YEMEĞİNE GEÇİLDİ
 
 
 
 
 
 
NG Hotels Kamil Berk şimdi eğlence zamanı diyerek  güzel müzikleriyle sahne alan müzisyenlerin şarkılarıyla eğlenin  ve bizim  lezzetli yemeklerimizi tadın dedi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Onuncu Yıl Marşını söylediler
 
 
Skal İstanbul üyeleri  10. Yıl Marşı'nı söylediler
 
 
Halay başı Skal İstanbul Başkanı Feza Solaklar  oldu

Skal İstanbul Başkanı Feza Solaklar Skal ailesi adına şerefe dedi.

Geceyi bitiremiyenler vardı geç saatlere kadar oyuna devam edildi.

Skal İstanbul üyeleri NG HOTELS'den  uğurlanırken Sucuk partisi düzenlendi

Bayram Atalay,Hasan Baş ve Rahmi Şimşek

Mangal sucuklar Afyon İpek olunca bir harika

Dönüş yolunda  Meşhur Afyon sucuklarının üzerine George Kudyan  5 tane Muz yedi 

İlkay abi ile  yol arkadaşı olduk

 
 
Yasal Uyarı:.Yayınlanan haberin tüm hakları  www.turizminsesi.com ‘a  aittir.Turizmin Sesi  sitesinde bulunan haberler ve Fotoğraflar izinsiz kullanılamaz. Kaynak bildirerek ve aktif link koyarak kullanabilir. Aksi taktirde ADA Hukuk burosu yetkilidir.