SKAL İstanbul Haziran ayı yemeğinde buluştu

SKAL İstanbul Kulübü'nün İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Haziran ayı yemekli toplantısına üyeler, yoğun katılım gösterdi

TURİZMİN SESİ

Skal İstanbul Kulübü geleneksel Haziaran ayı yemeğinde SKAL İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar'ın  anonsu ile Skal tostu gerçekleşti

SKAL İnternational İstanbul Kulübünün her ay düzenlenen yemeğinde konuşma yapan İstanbul SKAL Kulübü Başkanı Feza Solaklar, "2014'ün ilk 5 ayında İstanbul'a gelen ziyaretçi sayısının geçen senenin aynı dönemine göre 50,75 artış gösterdiğini ancak 2014'ün başında beri görülen bu artışın otel istatistiklerine yansımadığını söyledi.

 
 
Haziran başında  kurulan Skal International Troya Kulübü Başkanı Dilek Mildon ,İstanbul Rehberler Odası Başkanı Şerif Yenen ve TAŞFED Başkanı Yalçın Manav toplantıda hazır bulundu. Yemekte İstanbul Rehberler Odası Başkanı Şerif Yenen 'in İstanbul'un tanıtımı ile ilgili belgesel filmi "İstanbul Unveiled" gösterildi.
 
 
 
SKAL İnternational İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar, "Turizm sektöründe şu anda en büyük problemlerden biri personel ve personel eğitimleri konusu olarak görülüyor. Hızla gelişen sektörümüzde en az seviyeden en üste kadar her kademede yetişmiş eleman sorunu her yıl gittikçe büyüyor. Geçtiğimiz iki aylık süreçte SKAL Kulübü olarak hem İstanbul Ticaret Üniversitesi ile hem de Özyeğin Üniveristesi ile bazı temaslarda bulunduk.
 
 
İlk etapta İstanbul Ticaret Üniversitesi ile bir işbirliği anlaşması imzaladık."Sokak çocuklarına destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Solaklar, "Büyüklerin hataları sonucu sokaklara düşmüş çocuklara yardım etmek hem sokaklarımızın emniyetine hem de dolaylı olarak turizme katkı sağlar diye düşündüğümüz için geçen sene başladığımız desteğimize aynen bu sene de devam edeceğiz" dedi.
 
 
Turizm İstatistiklerini üyeler ile paylaşan Feza Solaklar, "2014'ün ilk 5 ayında İstanbul'a gelen ziyaretçi sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 50,75 artış gösterdiğini ancak 2014'ün başında beri görülen bu artış oranları otel istatistiklerine yansımadı. İlk 4 ayında otel doluluk oranlarında yüzde 10,15 ve ortalama oda fiyatlarında yüzde 10,19'luk bir düşüş var" diye konuştu.
 
 
Skal International Troya Kulübü Başkanı Dilek Mildon ,SKAL İnternational İstanbul Kulübü üyelerine şehitler diyarı Çanakkale'den selam getirdim diye konuşmalarına başladı.18 Mart gününde Çanakkale Zaferi kahraman Türk Ordusu tarafından elde edildiğinden her sene 18 Mart günü Çanakkale Şehitleri Anma ve Zafer günüdür.
 
 
 
100 yılında hep birlikte olacağız.SKAL İnternational İstanbul Kulübüne desteklerinden dolayı teşekkür ederim dedi.
 
 
25 yıldan beri rehberlik yapan İRO Başkanı Şerif Yenen, "Son üç yıldan beri büyük bir özveriyle çalıştığımız yeni bir filmimiz var. İstanbul'un tanıtımı tadında bir saatlik bir belgesel filmi. Belgesel tadında bir tanıtım filmi. Geçen Mart ayında filmin galasını yaptık. Mart ayından bu yana dünyanın birçok festivaline filmimizi gönderdik. Çok güzel tepkiler aldık. Altı farklı ülkeden birincilik ve ikincilik ödülleri aldık" dedi. İstanbul Rehberler Odası (İRO) Başkanı Şerif Yenen, İstanbul Skal Kulübü'nün aylık yemekli toplantısında konuştu. Şerif Yenen, görev süresinin dolmasını beklemeden ayrılmak istediğini söyledi.İstanbul Skal Kulübü'nün aylık yemekli toplantısında konuşan İRO Başkanı Şerif Yenen, "İki yıldır İRO Başkanlığında bulunuyorum. Bu yıl son dönemim. Ancak bir-iki ay sonra sürenin bitmesini beklemeden görevimi bırakmayı düşünüyorum. Bundan sonraki kariyerime daha çok yayınlarımla ve filmlerimle devam edeceğim. Ayrıca bir seyahat acentesi kuracağım" dedi.