ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN ORTAK FESTİVAL

Şişli ve Amsterdam Belediyeleri, İşbirliği Protokolü İmzaladıSarıgül, Amsterdam Belediye Başkanı ile Bir araya Geldi

TURİZMİN SESİ


Bora ÖZGEN
İstanbul(TURİZMİN SESİ)-
Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı nedeniyle Amsterdam ve Şişli Belediyeleri arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol uyarınca, iki belediye 2012 ve 2013 yıllarında, Türkiye ve Hollanda'da ortak festival ve kültürel etkinlikler yapacaklar.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Amsterdam Belediyesi'nin davetlisi olarak gittiği Hollanda'da, Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard Vanderlaan ile bir araya geldi. İki belediye başkanı bir süre yerel yönetim çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundular. Daha sonra, Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin başlamasının 400. yıldönümü nedeniyle iki belediye arasında kültürel ve sosyal işbirliği protokolü imzalandı. Protokol uyarınca, iki belediye kamu hizmetleri, kültürel, sportif ve sosyal projelerde işbirliği yapacak.

Protokol töreninde konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Amsterdam Belediyesi'nin tarihi kentlerin korunmasıyla ilgili yaptığı çalışmaları ilgiyle izlediklerini belirterek, “Kent kimliğinin korunması, kentsel tasarım uygulamaları ve modern şehir planlamacılığı konusunda kendilerinden yararlanmak istiyoruz. İstanbul ve Amsterdam, tarihi doku açısından birbirine çok benziyor. İkisi de birçok kültürel zenginliği barındırıyor. Karşılıklı olarak, iki kentin tanıtımı için yoğun bir işbirliği içerisinde olacağız.” dedi.

Şişli'de yaptırılacak olan bir spor tesisi için Ajax Spor Kulübü'nün çalışmalarını örnek aldıklarını belirten Sarıgül, tesisin açılış törenine katılmak için Ekim ayında Vanderlaan'ı Türkiye'ye davet etti. Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard Vanderlaan da, Şişli Belediyesi ile kültürel işbirliği protokolü imzalamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Vanderlaan, “Amsterdam'da 80 bin Türk yaşıyor. Bu nedenle Türkiye bizim için çok önemli. Özellikle turizm ve tanıtım konusunda karşılıklı olarak dayanışma içinde bulunmak istiyoruz. Ekim ayında Türkiye'ye gelip spor tesisi açılışınıza katılmaktan büyük onur duyacağım” dedi.