ŞİŞLİ BELEDİYESİNDEN KAMPANYA "NİMETİ ÇÖPE ATMAYALIM"

Şişli Belediyesi, israfı önlemek amacıyla yeni bir kampanya başlattı. Belediyenin Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte başlattığı kampanya, hergün çöpe atılan tonlarca bayat ekmeğin israfını önlemeye yönelik yurttaşları bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Bora Özgen-Turizmin Sesi


"Nimeti Çöpe Atmayalım” adıyla başlatılan kampanyayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof.Aziz Akgül tanıttı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kampanyanın basın toplantısında, Türkiye'de günde ortalama 123 milyon ekmeğin üretildiğini, bunun 6 milyondan fazlasının israf olduğunu belirterek, “İstanbul'da yaşayan herkes günde ortalama yarım ekmeği çöpe atıyor.

Bu ekonomimiz açısından büyük bir kayıptır. Yoksulluğun bu denli fazla olduğu bir dünyada ekmeğin çöpe atılması kabul edilebilir birşey değil. Bu israfa en yakından tanık olan temizlik işçilerimiz bundan böyle bu kampanyayı yürüterek yurttaşları israfa karşı bilinçlendirecek” dedi.



Kampanya boyunca, cadde ve sokaklardaki çöp konteynırlarının üzerine, “Nimeti Çöpe Atmayalım, Aç Kalanları Unutmayalım, İsrafı Önleyelim” yazılı afişler asılacak, temizlik işçilerinin çöp toplarken giydikleri kıyafetlerde de aynı sloganlar yer alacak.